Maxat nöjescenter med något för alla

After work, konferenser, kalas eller bara skönt häng med familjen eller kompisgänget. När Strike öppnar under juli månad fylls ett stort hål i Oskarshamns nöjesutbud. 

I lokalerna som tidigare huserade Big Bang och nu senast Kingpin, gör Kartcenters grundare Fredrik Harai verklighet av en dröm han haft länge. Här skapas nu det ultimata stället för alla som vill roa sig, äta gott och umgås. 

– I underhållningsväg kommer det att finnas något för alla. De populära bowlingbanorna kompletteras med aktiviteter som shuffleboard, biljard och dart och vi kommer att skapa en scen för spelningar och uppträdanden. Dessutom blir det ett separat rum för arkadspel och lite andra godsaker, ­berättar Fredrik Harai förväntansfullt. 

För den hungrige finns ett spännande utbud att välja bland från det påkostade köket, som har fullständiga rättigheter. Fokus ligger på favoriter som burgare och fish & chips, ­kryddat med rätter som handplockats av ­Fredrik Harai. 

– Eftersom jag har ungerskt ­ursprung har langos en given plats på menyn. Klassikern görs med gräddfil, vitlök och en god ost, men vi kommer också att erbjuda andra varianter. Min senaste upptäckt är en jättegod och rejäl varm macka som jag smakade i Stockholm och som nu kommer att ­finnas här på Strike. Den röda tråden är enkel mat av hög kvalitet som många gillar, säger han. 

Martin Berglund, Fredrik Harai och Marcus Berglund ser fram emot att kunna erbjuda förmånliga paket där både gokart, mat och ytterligare aktiviteter ingår.

Intim loungekänsla

Lika viktig som själva maten är miljön den ska avnjutas i. Mycket energi har lagts på att skapa en intim loungekänsla i de spatiösa lokalerna. 

– Målet har varit att få till mysiga och stämningsfulla rum där man vill hänga kvar länge. Det tycker jag verkligen vi har lyckats med. Samtidigt ska det vara en praktisk utformning som även lämpar sig när vi öppnar vår lunchservering med husmanskost ­längre fram, förklarar Fredrik Harai. 

Med totalt 1  200 kvadratmeter till sitt förfogande har idésprutan Fredrik Harai gott om ytor att förverkliga sina visioner på. Han ser stor potential i lokalen intill bowlinghallen när det kommer till event, konferenser och konserter. 

– Att kunna erbjuda en scen för lokala artister, stå upp-komiker och andra uppträdanden står högt på önskelistan. Dessutom kommer vi att satsa stort på julbord och vill självklart bjuda på underhållning till maten. 

Satsningen på Strike blev verklighet genom ett byte med Kingpins ägare, där Fredrik Harai överlät Kart­centers anläggning i Västervik. En av de största vinsterna blir att Kartcenter i Oskarshamn nu kan erbjuda förmånliga paket för exempelvis after work, kick-offer eller kalas där både gokart, mat och ytterligare underhållning ingår. 

– Kartcenter i Oskarshamn har ­blivit en stor succé, vi är så stolta och glada över alla positiva recensioner vi får. Flaskhalsen är att gokart­hallen har en maxgräns på 50 personer medan Strike kan ta emot upp till 600. Alltså får vi helt andra möjlig­heter att skala upp vårt koncept, vilket känns väldigt spännande, konstaterar ­Fredrik Harai. 

På den här väggen ska det hängas upp darttavlor med elektroniskt poängräkningssystem via kameror. Enklare och smidigare för både nybörjare och proffs, konstaterar Fredrik Harai.

Lyckad tävling

Från och med öppningen av ­Strike i juli kommer hela verksamheten att sysselsätta 7–8 personer. Två av dem är bröderna Marcus och ­Martin Berglund som har varit med och utvecklat Kartcenters profil mot både privatpersoner och företag. 

– Det senaste året har vi arrangerat en mängd amatörtävlingar och inte minst Företagscupen, som är något av det bästa vi har gjort. Förutom glädjen i att tävla mot varandra har det utvecklats till ett värdefullt forum där företagare kan mötas för mingel och nätverkande i ett avslappnat och lustfyllt sammanhang, konstaterar de samstämmigt.  

 

För två år ­sedan öppnade Fredrik Harai Kartcenter i Oskarshamn. Nu har han utsetts till årets unga företagare.

Prisad för sitt engagemang

Med sina eldrivna kartar lockar han besökare från hela länet. 34-årige Fredrik Harai är årets unga företagare i Oskarshamn. 

Det är organisationen Företagarna Oskarshamn som varje år delar ut pris till företagare som genom sitt engagemang och entreprenör­skap driver och utvecklar sina verksamheter på ett lönsamt och hållbart sätt samtidigt som de bidrar till samhällsutveckling. På Tolv­skillingsmarken ­presenterades Fredrik Harai som vinnare av ­priset tillsammans med Julia Karlsson Lindhag. 

– Det kom så oväntat och jag trodde det var någon som skojade när jag fick samtalet. Nu när det har fått sjunka in känner jag mig otroligt hedrad och stolt, säger Fredrik Harai. 

Han har bland annat visat att Kartcenter lockar besökare från långt utanför stadens gränser. 

– Faktum är att hela 80 procent av våra besökare kommer från kommuner som Kalmar, Vimmerby och Hultsfred, berättar Fredrik Harai. 

Utmärkelsen är ett kvitto på att Kartcenter levererar bra service och har nöjda kunder, något som Fredrik Harai tar med sig in i den nya satsningen på Strike. 

– Jag gör inte det här för min egen skull, jag gör det för Oskarshamn. Man mår bra av att göra grejer, aktivera sig. Det tror jag att alla behöver och längtar efter – därför vågar jag satsa helhjärtat på det här. 

Text: Jonas Axelsson

Foto: Curt-Robert Lindqvist