Allt samlat för bostadsaffären

Hjälp hela vägen – från fastighetsförmedling, till bolån och försäkring. På LF Kalmar kan du samla hela din bostadsaffär under ett och samma tak. Med lokalkontor i Oskarshamn är det dessutom enkelt att ha en personlig kontakt och få många ärenden uträttade på ett enda möte.

– Vi finns nära i livets alla steg. Just bostadsaffären är ofta den största investeringen i livet och många hör av sig till oss för att få ett bra låneerbjudande. De hittar huset eller lägenheten genom någon av våra mäklare och tecknar efter köpet även en villahemförsäkring hos oss. Vi har allt, säger Malin Lindström, bankrådgivare på LF Kalmar och nämner att kunden når hela sitt engagemang med en enda inloggning.

Stabiliserad marknad

Den lokala bostadsmarknaden har en tid varit något svajig, men börjar stabiliseras. Köpare och säljare hittar varandra på ett bättre sätt än förut vad gäller prisbild.

– Det känns mer positivt nu och köparna har förlikat sig med ett annat ränteläge. Vi bor i en stad med ett bra prisspann på bostäder. Sedan är det förstås fördelaktigt som säljare att vara ute i god tid och förbereda försäljningen, genom vår kostnadsfria tjänst Försprång. Då är allt klart när du väl bestämmer dig för att sälja och oftast finns det dessutom intressenter redan, tipsar mäklare och franchisetagare Daniel Hällblad på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Faktum är att fastighetsförmedlingen har fått utmärkelsen ”Sveriges mest nöjda kunder” av Svenskt kvalitetsindex alla år under 2016–2022.

– Jättekul tycker vi. Det är lätt att få hjälp av oss och vi försöker tillgodose de behov som finns, exempelvis värdering inför renoveringar och omläggning av bolån, säger Daniel Hällblad och nämner att ytterligare en mäklare är på väg in i personalgruppen.

Många fördelar

Att LF Kalmar är en fullsortimentsbank och erbjuder alltifrån bolån, billån och privatlån till sparande, placeringsrådgivning och pensionssparande, är väl förankrat numera. Det finns flera fördelar med att ha allt samlat.

– Vi möter kunderna där de är och fyller deras behov både vad gäller bank och försäkring. Att ha allt under samma tak är väldigt smidigt för kunden. Tillgängligheten, med kontor i Oskarshamn, är något som många uppskattar. Tänk vad skönt att få allt fixat under ett och samma möte, säger Linus Hultgren, försäkringsrådgivare för privatkunder, och fortsätter:

– Vi har helheten och sätter kunderna först. Det märks inte minst genom att vi är kundägda och att vinsten går tillbaka till kunderna i form av återbäring, bidrag till föreningar och våra olika samhällsengagemang, så som Stadsloppet i Oskarshamn. Tillsammans är vi starkare, säger han.

Text: Kristin Wennerström
Foto: Curt-Robert Lindqvist

Fakta LF Kalmar

Det är fördelaktigt på många sätt att använda Länsförsäkringar för alla delar, inte minst ekonomiskt. Just nu erbjuds du som köper en villa, fritidshus eller bostadsrätt genom Länsförsäkringar fastighetsförmedling i Kalmar län:

• Två räntefria månader med hypotekslån i Länsförsäkringar bank.

• Tre månader kostnadsfri boendeförsäkring.

• Tre månader kostnadsfri Bo kvar-försäkring.

Oavsett om du köper din bostad genom LF Kalmar får du tio procent på nytecknade villahemförsäkringar och tio procent på personbilsförsäkringar.