Skönt strandhäng i Inre hamnen

Karibien intar Brädholmen. Under hela sommaren blir det skönt strandhäng i Inre hamnen.
Caribbean Beach Pop är en tillfällig park med långsiktiga ambitioner.

En gigantisk sandlåda på totalt 400 kvadratmeter fylld med karibiskt färgglada möbler och lekredskap tillverkade av begagnade kabeltrummor och lastpallar. Planarkitekt Erik Hjertqvist på samhällsbyggnadskontoret tror att Caribbean Beach Pop är den första popup-parken av detta slag i Oskarshamn.
– Det här är en tillfällig park som är skapad med mycket enkla och små medel. Den är gjord för spontant användande där människor i alla åldrar – såväl oskarshamnare som turister – ska kunna träffas och umgås. Här kommer det finnas hängmattor, pingisbord och en låda med bland annat strandtennisrack, rockringar, hopprep samt hinkar och spadar för fritt användande.
Förutom att vara ett oväntat och kul inslag i stadsbilden fyller Caribbean Bech Pop även ytterligare syften.
– Det behövs fler målpunkter och mötesplatser i Inre hamnen som bidrar till att stimulera ett mera havsnära stadsliv med tanke på våra framtida visioner. Redan i höst hoppas vi komma igång med byggandet av en permanent aktivitetspark längs Norra kajen med plats för bland annat streetbasket, skateboard, parkour, pingis och musik, förklarar Erik Hjertqvist.
Jakob Lindstedt, Rebecca Johansson och Gitte Holm från tekniska kontoret har varit involverade i tillverkningen och målningen av möblerna. De hoppas att Caribbean Beach Pop ska uppskattas och få vara i fred från skadegörelse.
– Tekniska kontoret har verkligen gjort ett jättefint jobb med att skapa och måla möblerna. Nu är vår förhoppning att parken ska vara kvar över hela sommaren. Men det är upp till oskarshamnarna att ta hand om den. Förstörs sakerna blir vi tvungna att plocka bort dem, säger Erik Hjertqvist och tillägger att han gärna ser en fortsättning med ytterligare popup-parker.
– Först får vi se hur den här används och tas emot. Men visst skulle det vara spännande att fortsätta att skapa roliga och oväntade mötesplatser i Oskarshamn!

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Mikaela Lindholm

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.