Hockeyspelare söker fru

Alla hjärtans dag är snart här. I kärlekens anda vill vi på Stadsmagasinet ge en hjälpande hand till IK-spelaren Lukas Pilö, vars nyårslöfte är att hitta en partner 2024. Söker du också kärleken? Skriv ett brev eller ett mejl till 24-åringen, som drömmer om att hitta den rätta i sitt liv.

Till vardags är Lukas van vid att briljera på isen och är inne på sin tredje säsong som försvarare i SHL-laget IK Oskarshamn. På fritiden älskar han att laga mat, gå långpromenader vid vattnet, spela golf och umgås med vänner. Det enda som saknas nu i livet är den stora kärleken.

– För mig är det den sista pusselbiten. Jag har lagt all min fokus på hockeyn ända sedan jag var liten. Att bli hockeyproffs var en pojkdröm och nu lever jag den drömmen. Kärlekslivet har inte varit prioriterat och därför har jag inte heller haft något långvarigt förhållande. Nu känner jag att det är dags att hitta kärleken i mitt liv, berättar han.

Vad längtar du efter?

– Att ha någon att komma hem till och göra grejer tillsammans med. Vardagslivet – laga mat och äta tillsammans, kolla på någon tv-serie. Det hade betytt så mycket att dela det med någon.

Vad är viktigt för dig i en relation?

– Att vi är varandras stöttepelare. Hon behöver inte gilla hockey, men det hade varit kul att ha något gemensamt intresse. Och tillit är viktigt förstås.

Vad söker du efter?

– En tjej som är framåt. Jag är själv väldigt lugn som person och skulle behöva någon som gör mig lite mer spontan. Gärna någon i ungefär samma ålder.

Vad är romantik i vardagen för dig?

– Smågrejer som visar att jag är viktig för henne och att hon är viktig för mig. Att man visar uppskattning för varandra. Jag älskar att laga mat och skulle gärna göra det för någon. Pasta är något av en favorit, särskilt salsicciapasta med tomatsås.

Hur skulle du beskriva dig själv?

– Jag är en tänkare. En lugn person. Jag är inte blyg, men inte heller den som står i centrum. Bra humor, ibland. Lojal – jag bryr mig om dem som står mig nära. Familjen är otroligt viktig för mig. Så fort jag får en längre ledighet hälsar jag på dem i Strängnäs. Jag pratar ofta med mamma som ger mig olika tips på maträtter jag kan laga.

Vad drömmer du om, förutom att hitta kärleken?

– Att spela i NHL vore något extra, att spela på den största scenen. Jag skulle vilja komma ut och se världen, möta olika kulturer. En dröm vore att åka till Kapstaden och åka på safari på savannen. Jag drömmer också om att skaffa en egen familj. Det är viktigt för mig att min framtida fru också vill ha barn. Sedan vill jag hemskt gärna köpa en flat (flatcoated retriever), jag har alltid älskat hundar.

Skicka brev eller mejl senast 7 februari

Tror du att Lukas Pilö skulle vara något för dig? Skriv ett brev eller ett mejl till oss på Stadsmagasinet där du berättar om dig själv, så ser vi till att Lukas får det. Och glöm inte att bifoga en bild. Den person Lukas utser får gå på en restaurangdejt under Alla hjärtans dag-veckan tillsammans med honom. Brevet eller mejlet behöver komma in till oss senast 7 februari.

Skicka ditt brev till:

Krepart AB
Arkitektvägen 20, 572 61 Oskarshamn

Eller mejla till: info@krepart.se.

Skriv ”Hockeyspelare söker fru” i ämnesraden.

Text: Kristin Wennerström
Foto: Cornelia Höglind

 

Fakta om Lukas Pilö

Ålder: 24 år
Bor: Oskarshamn, men kommer från Strängnäs
Familj: Mamma Marie, pappa Peter och storebror Jesper
Gör: Professionell hockeyspelare för IK Oskarshamn
Fritid: Spela golf (0,1 i handicap!), laga mat, gå långpromenader, umgås med vänner