Färgstarka KrePart blickar framåt

En vital jubilar i sina bästa år. KrePart AB såg dagens ljus samtidigt som Apple lanserade persondatorn Macintosh.
– Vi firar 40 år med att ta nästa steg i utvecklingen, framhåller Alexander Carlsson som är vd för Oskarshamns färgstarkaste reklambyrå.

Även om 1984 länge ansågs vara ett ödesmättat år på grund av George Orwells dystopiska framtidsroman med just titeln ”1984” blev det långt ifrån så illa som många hade fruktat. Tvärtom. Det var under 1984 som fröet till dagens KrePart började gro under namnet Företagsam. Kort därefter byttes namnet till KrePart.

– Sedan dess har vi vuxit stadigt och byggt upp en gedigen kunskap och erfarenhet inom allt från reklam och alla typer av uppdragsjournalistik till marknadsföring och kommunikation via en rad olika plattformar, berättar Alexander Carlsson som själv anslöt till KrePart 2007.

– Det känns extra kul med KreParts 40-årsjubileum eftersom vi faktiskt firar dubbeljubileum i år med mitt skötebarn Stadsmagasinet som även fyller 15 år. Bara det har varit en otroligt spännande resa och är i dag ett mycket uppskattat månadsmagasin som delas ut till samtliga hushåll och företag i hela kommunen, säger han.

Ny kostym

Även om mycket har hänt sedan KrePart startades för 40 år sedan är huvudverksamheten i stort sett densamma; reklam, marknadsföring, kommunikation och tidningsmakeri. Dock till viss mån i ny kostym, betonar Alexander Carlsson.

– Sedan jag tog över som helägare efter Mikael Peterssons tragiska bortgång under våren 2023 har det varit fullt fokus på att hitta en passande form för att driva KrePart vidare. Det har resulterat i en ännu bredare palett av tjänster.

Komplett utbud

KreParts budskap är att vara Oskarshamns färgstarkaste reklambyrå och det ska också spegla det totala utbudet. Oavsett uppdrag – stort eller litet – är engagemanget detsamma och målsättningen är att alltid överträffa kundernas förväntningar och ge deras varumärke en starkare nyans.

– Vår ambition är att ge det lilla extra. Varje gång. Med lyhördhet, flexibilitet och stor leveranssäkerhet serverar vi kreativa lösningar i moderna och fräscha förpackningar. Det gäller såväl enstaka reklambroschyrer och återkommande tidningar som välriktade LED-budskap och andra digitala kommunikationslösningar.

Alexander Carlsson framhåller både personalens erfarenhet och entusiasm som bidragande orsaker till KreParts framgångar. I företaget ryms allt från pricksäkra skribenter, kreativa fotografer och estetiska formgivare till resultatinriktade mediakommunikatörer.

– Tillsammans är vi en fantastisk helhet som kommunicerar våra kunders budskap på bästa sätt för varje enskilt behov. Oavsett vilken informationskanal vi använder, säger han och passar samtidigt på att blicka framåt.

– I likhet med de gångna 40 åren kommer KrePart att fortsätta att utvecklas. Precis som med Apples Macdatorer är det användarvänlighet och kundnöjdhet som är våra främsta drivkrafter. Genom ständig anpassning och utveckling av verksamheten står KrePart redo för framtiden.

Läs mer om KrePart och det breda utbudet av tjänster på www.krepart.se.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist