Klassisk tidning får ny energi

Ny design, nytt papper och nytt spännande innehåll. Oskarshamn Energi vrider upp effekten på sin populära tidning På Plats tillsammans med reklambyrån KrePart. 

Det blir en helt ny tidning som speglar vart vi är på väg som bolag på ett jättebra sätt, ­konstaterar Hans Johnsson, marknads­chef på Oskarshamn Energi. 

För ­Oskarshamn Energi är den egna ­tidningen ett viktigt verktyg för att informera invånarna om verksamheten på ett öppet och transparent sätt. Målet är att fler ska få upp ögonen för vilket brett bolag Oskarshamn Energi är, vad de gör och hur de arbetar för att bli bättre. Bland annat kommer vi att få följa storsatsningen på håll­barhet, få tips och råd i energifrågor, läsa om investeringar i ny teknik och mycket mer. Allt paketerat på ett tilltalande sätt. 

– KrePart är skickliga på att få fram läsvärdet, att hitta det roliga och lite annorlunda. Läsarna kommer att få lära känna vår personal bättre och få nya perspektiv på vår verksamhet. Det blir mer av allt helt enkelt, säger Sophie Dunsäter, kommunikatör och kundservicemedarbetare på Oskarshamn Energi. 

Stora kontraster

På Plats har delats ut till samt­liga elnätskunder två gånger per år sedan premiärnumret någon gång på 1980-talet. Kontrasterna mot den tidning som gavs ut då är stora. 

– Det var tidning på gammaldags vis, inte så läsarvänlig och fylld med torr information om elskåp och ställverk. Det vi gör nu är någonting helt annat, säger Hans Johnsson nöjt. 

Allt är där­emot inte nytt i ­tidningen. Bland annat finns de ­mycket ­populära tävlingarna Energi-­krysset och ­Energi-tipset kvar på sista sidan. 

KreParts vd Alexander Carlsson gläds över att ha fått förtroendet att förvalta och förnya På Plats. 

– Som mångårig partner till Oskarshamn Energi när det gäller annonsering i både Stadsmagasinet och på våra LED-skärmar har det blivit tydligt att vi står för samma värden och värnar om det lokala. Nu korsas våra vägar äntligen även på kundtidnings­området. Med vårt breda kontaktnät och erfarenhet av att producera färgstarka tidningar ser vi fram emot att utveckla På Plats tillsammans med Oskarshamn Energi till en produkt som man längtar efter att få hem i brev­lådan, säger han. 

Text & foto: Jonas Axelsson