Välkomnar in till nya lokaler

Nyrenoverade, fräscha lokaler med flera besöksrum. Handelsbanken satsar stort i Oskarshamn.
– Vi har funnits här i över 100 år och räknar med att finnas här ett bra tag till, säger kontorschefen Jonas Petersson med ett leende.

Att Handelsbanken satsar lokalt går hand i hand med deras grundidé – att finnas där kunderna finns.
– Ska vi göra affärer måste vi finnas på plats. Oavsett om det handlar om att hjälpa till med installationen av Handelsbankens app eller finansiera drömboendet. Service är otroligt viktigt för oss och vi tar alla beslut här på kontoret. Detta i kombination med att vi satsar digitalt. Målsättningen är att kunden ska vara kund resten av livet hos oss, säger Jonas Petersson. Det stora Handelsbankshuset på Lilla Torget byggdes 1908 och banklokalerna var inledningsvis en trappa upp. För runt 60 år sedan flyttade verksamheten ned till gatuplan. I februari inleddes den välbehövliga inre renoveringen och i slutet av maj var det invigning av de nya, fräscha lokalerna.

Sanna Hammarström, rådgivare på Handelsbanken, kan numera ta emot kunderna i de nya besöksrummen.

– Vilket ansiktslyft det blev! Ljust och modernt, en helt annan atmosfär. Den största skillnaden är att det blivit mycket mer ändamålsenligt. Genom att vi skapade runt fem besöksrum finns det möjlighet till enskilda kundmöten på ett helt annat sätt, berättar Jonas Petersson. Det arbetar nio personer på Handelsbanken i Oskarshamn och alla sitter i det öppna kontorslandskapet. Den välkomnande atmosfären är påtaglig.
– Vi har väldigt roligt på jobbet och det är jag övertygad om att kunderna märker, säger Jonas Petersson och välkomnar samtidigt in till öppet hus den 13 juni för dem som är nyfikna på lokalerna.

 

Text Kristin Wennerström
Foto Curt-Robert Lindqvist