Lyxig filmkväll i privat salong

En filmisk födelsedag, eller bara en mysig kväll med familjen. Stans största bild­skärm och mäktigt ljud ingår. Med Sagabiografens nya ­satsning får du hela bio­salongen för dig själv. 

Just nu är Sagabiografen stängd för öppna visningar fram till den 31 augusti. I stället satsas det på privata visningar hela ­sommaren. 

– Våra biosalonger är en fantastisk tillgång. Så istället för att stänga helt och hållet sträcker vi ut en stående inbjudan till biopubliken, säger Jonas Frykman, föreståndare på Saga­biografen i Oskarshamn. 

Erbjudandet om privata visningar gäller för alla tre salonger. Att se film med kompisgänget eller kollegorna på biografens jätteduk är en perfekt aktivitet nu när många av sommarens evenemang blivit inställda. 

– Vi har all förståelse för att det finns en oro för smittspridning och att biopubliken därför avvaktar med att delta i sociala sammanhang. På det här sättet kan vi fortfarande erbjuda högkvalitativ film i bästa möjliga biomiljö. Och det är vi glada för, säger Jonas Frykman. 

Rekommenderar filmer

Han ser till och med flera fördelar med konceptet och menar att det kan ­kännas lättare att gå på bio när man vet vilka som sitter i salongen. Dess­utom kan besökarna sprida ut sig precis som de vill. 

– Givetvis följer vi myndigheternas föreskrifter och tar inte emot fler än 50 personer åt gången, säger Jonas Frykman. 

Att boka sin privata visning är mycket enkelt. Det är bara att ta ­kontakt med Sagabiografen för att önska film och tid för visningen. 

– Vi hjälper gärna till med att rekommendera filmer för bästa möjliga upplevelse, säger Jonas Frykman. 

Stort stöd

Att driva en biograf under rådande pandemi är förstås en stor utmaning och det har i sin tur tvingat fram kreativa lösningar. När filmbolagen började flytta fram sina ­filmpremiärer visades istället favoriter i repris på ­Sagabiografen. Samtidigt passade många biobesökare på att ladda sina Sagakort med pengar som ett sätt att stötta biografen. Jonas Frykman är rörd över stödet som oskarshamnarna har visat.  

– Tack för ert stöd och tack för den omtanke som ni har visat. Tack för att ni, tillsammans med oss, kämpar för att hålla Sagabiografen vid liv. Vi har stora förhoppningar om att en ­blomstrande biograf ska resa sig efter sommaren och fortsätta leverera underhållning och möten människor emellan.

Text: Jonas Axelsson

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Hyr din egen salong

Mejla din förfrågan om att hyra salongen till info@sagabiografen.com för aktuellt film­utbud och exakta priser.

Priser från 1 500 kronor.