Billigare biofilmer för hela familjen

När allt i samhället kostar mer och mer, går Sagabiografen i Oskarshamn mot strömmen. Biljetterna blir billigare för barn och unga upp till 18 år och personer över 60 år.
– Vi sänker priserna för att värna dem som behöver det mest.

Biljetterna för dessa målgrupper kostar numera 100 kronor per biljett, i stället för 125.

– Det gör stor skillnad framför allt för barnfamiljer som annars kanske har det lite tufft när räntor, drivmedel, mat och annat bara stiger i pris. Nu får du fem biobiljetter för samma pris som fyra kostade tidigare, säger biografföreståndaren Michael Blomqvist.

Att unna sig en film på bio, med ljud och bild i toppklass, är en svårslagen känsla. Med många premiärer på intågande ser det också ut att bli en filmtät höst på Sagabiografen i Oskarshamn. Närmast nu i september thrillern The Equalizer 3 med Denzel Washington och skräckisen The Nun 2 från The Conjuring Universe. Liam Neeson är stjärnan i filmen Retribution och The Expendables-gänget släpper sin fjärde film.

– Just Expandables är jag lite svag för. Dessa krutgubbar går inte av för hackor och det ska bli kul att se hur de kommer rädda världen denna gång, säger Michael Blomqvist och ler.

Fler har råd

I oktober kommer barnfilmen Trolls 3 och Paw Patrol: Storfilmen, titlar som brukar locka en hel del yngre biobesökare.

– Att vi sänker priserna för barn och unga upp till 18 år gör förhoppningsvis att fler har råd att gå på bio. Handla gärna godis och snacks hos oss – det är inte dyrare än i  mataffären. Jag gör regelbundet jämförelser för att se att vi ligger på liknande pris, tipsar Michael Blomqvist.

Novembers kanske mest efterlängtade premiär är science fiction-filmen Dune Part Two. När den första filmen kom 2021 imponerades tittarna av karaktären Paul Atreides, en talangfull ung man som var tvungen att resa till den farligaste planeten i universum för att säkra sin familjs och sitt folks framtid. I uppföljaren måste han kämpa för att förhindra en fruktansvärd framtid som bara han kan se.

– Jag har alltid tyckt om det här med rymdfärder och sci-fi. Det outforskade kring andra planeter är väldigt spännande. Dune-filmerna bygger på en bok och är stjärnspäckade med skådisar som Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgård och de nya unga talangerna Timothée Chalamet och Zendaya. Det ska bli riktigt spännande att se denna premiär.

Filmer för alla

I december kommer den nya Disneyfilmen Önskan (Wish), familjefilmen Wonka, Aquaman and the Lost Kingdom samt Bamse och världens minsta äventyr. Oavsett filmsmak blir det en höst där många har möjligheten att uppleva film på bio.

– Vi har filmer för alla. Håll utkik på vår hemsida www.sagabiografen.com eller på våra sociala medier för att ha koll på vad som kommer, tipsar Michael Blomqvist.

Text: Kristin Wennerström
Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

 

 

 

 

Biobiljetter med rabatt

Biobiljetter är en perfekt present till exempelvis anställda, föreningsmedlemmar eller vänner. Ju fler du köper, desto billigare. Det går också utmärkt att hyra salong 3 för en privat biovisning.  

– Vem vill inte gå på bio? Sagakortet laddas med önskad summa, förslagsvis summan för biljetten och en popcornmeny, och sedan är presenten fixad. Samtidigt stöttar du den lokala biografen och ser till att den kan finnas kvar, säger Michael Blomqvist.

Köper du tio biobiljetter eller mer, får du rabatt. Sagakortet laddas med en önskad summa och har en giltighetstid på 25 år.

Nytt för i höst är att styrelsen i Folkets Hus & Park, som driver Sagabiografen, har infört ett rabattsystem för dem som köper en stor mängd biljetter. 10-19 biljetter blir 10 procents rabatt, 20-49 biljetter blir 20 procent och 50 biljetter och uppåt blir 25 procent.

– Kanske en julklapp till de anställda? Eller bara passa på att köp många biljetter på samma gång, om du ändå går på bio ofta. Biljetten på Sagakortet har en giltighetstid på 25 år, säger Michael Blomqvist.

Barnkalas

Det finns även möjlighet att hyra salong 3 i tre timmar för 1 500 kronor och se en önskad film (ej en bioaktuell film). Barnkalas, en privat fest eller en after work – bestäm du.

– Vi har ett kök och mingelrum intill biosalongen där man kan hålla mat och dryck kylt, samt äta tårta/mat och öppna presenter. Barnkalasen är extra roliga att arrangera. Där har vi även en så kallad regnbågsmeny, med popcorn och dricka för 20 kronor, berättar Michael Blomqvist.

– Vill man se en bioaktuell film i salong 3 enskilt löser vi förstås det med, men då till det vanliga biljettpriset.

Salong 3 kan användas även för andra ändamål, så som presentationer, föredrag eller annat.

– Möjligheterna är många och vi är tillmötesgående. Bara ställ frågan så försöker vi lösa det, säger han.

Har du frågor eller vill du boka salong/köpa biljetter, kontakta Michael michael@sagabiografen.se eller 073-500 85 19.