5 frågor till bilfantasten Peter Ek

Han är bilfantasten som blev bilförsäljare. Lär känna Be-Ge Personbilars nya sektorchef Peter Ek, med fem snabba frågor!

peter-ek-5

Peter Ek får arbeta med det han älskar – bilar!

Vad gör du som sektorchef?
– Jag ansvarar för bilförsäljningen och servicenäringen, alltså verkstad och lager. Både i Oskarshamn och Vetlanda! Tar över efter Mats Vernersson som slutar vid årsskiftet.
Hur kommer det sig att du börjat just på Be-Ge?
– Har jobbat i bilbranschen väldigt länge och Be-Ge är verkligen en aktör som satsar. Det är enormt mycket på gång, vi är precis klara med den nya Volkswagen-delen och i december ska den nya Skoda-hallen stå färdig. Även i Vetlanda fräschar vi upp ordentligt med en nyrenoverad försäljningshall, kundmottagning och lager.
Hörde att du varit bilintresserad sedan barnsben. Berätta!
– Min far och jag älskade att åka runt och titta på bilar om helgerna när jag var liten. Kunde det mesta om de nya modellerna som kom ut, redan då. Något som verkar gå i arv – min elvaåriga son Hugo pratar och frågar väldigt mycket om bilar.
Favoritbilen genom tiderna?
– Volkswagen Passat helt klart. Den första nya bilen jag ägde var just en sådan. Nu har jag en stor och rymlig Passat Alltrack från 2016. Det kan knappast bli bättre!
Vad gör du när du inte tänker på bilar?
– Då umgås jag med min familj, spelar golf eller tar en dagstur med motorbåten i Oskarshamns skärgård. Åker gärna till fjällen för att åka skidor också.

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Curt-Robert Lindqvist

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.