Lokal profil ska hjälpa företagen

Arbetsförmedlingen är ett guldställe för jobbmöjligheter. Det vet oskarshamnaren Lucas Lodge, 32 år, som fått jobb – på Arbetsförmedlingen.

Hur gick detta till?
– Fick tips om att söka tjänsten på Arbetsförmedlingen och ju mer jag fick veta, desto mer intresserad blev jag. Så som min nya chef Micha Ulatowski förklarade så är det just denna tjänst som företagarna efterfrågar på Arbetsförmedlingen och det verkade väldigt intressant!

Vad ska du göra på Arbetsförmedlingen?
– Jag blir deras företagsrådgivare och ska kort sagt hjälpa företag att rekrytera personal med rätt kompetens. Kan också hjälpa till med varsel, anställningsstöd och olika former av bidrag. Jobbar i ett team tillsammans med arbetsförmedlarna Karin Nilsson och Helene Jonsson.

Varför är det så viktigt med en företagsrådgivare?
– Det kan vara mycket kostsamt, speciellt för mindre företag, att felrekrytera. Samtidigt har jag förstått att många företag tampas med flertalet irrelevanta jobbansökningar. Mitt jobb är att ta fram lämpliga kandidater som passar företagets behov och önskemål.

Du har ju en bred bakgrund i arbetslivet själv, med många år inom restaurangbranschen men också som bilförsäljare på Be-Ge Person- bilar och marknadsutvecklare på TEQ Engineering. Kan du använda dig av dessa erfarenheter i ditt nya jobb?
– Absolut. Förutom att jag har en stor förståelse för hur företag fungerar, har jag en direkt användning av alla mina år inom olika serviceyrken. Har förstått att många ser Arbetsförmedlingen som en kontrollmyndighet, men min vision är att ändra den föreställningen till vad myndigheten verkligen är – ett servicecentrum.

Det blir upp till bevis snart – den 28 februari klockan 14-17.30 håller ni en stor rekryteringsmässa på Folkets park.
– Ja, det blir väldigt spännande. Flera mindre och stora oskarshamnsföretag som behöver rekrytera både i dagsläget och framöver kommer att vara på plats. Är man tillgänglig på arbetsmarknaden eller sugen på att göra något annat, är detta ett väldigt bra tillfälle! För företag som är intresserade att ställa ut på mässan, hör av er till mig.

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Albert Chalmers

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.