Tredje gången gillt för Stor & Liten

Under det talande teamnamnet Stor & Liten gör Conny Karlsson och Sven Mikkelsen sin tredje start i Blåkulla Swimrun på lördag den 8 september. För det storleks­ mässigt något udda paret inleddes swimrunkarriären tack vare det gemensamma intresset för triathlon.

Team Stor & Liten, Conny Karlsson och Sven Mikkelsen, gör sin tredje start i Blåkulla Swimrun. De träffades via det gemensamma intresset för triathlon och framhåller swimrun som ett kul sätt att tävla tillsammans i lag i en tävlingsform med naturnära och överraskande moment.

– Det är kul att göra något tillsammans som ett lag. Dessutom är swimrun en naturnära tävlingsform och eftersom tävlingarna ofta är i anslutning till havet vet man aldrig vad som väntar när det gäller väder och vind, framhåller de.
Med en 35-årig framgångsrik brottarkarriär som både aktiv och tränare i bagaget är det numera löpning, simning och cykling som gäller för Sven Mikkelsen.
– Jag har alltid gillat fart och fläkt och när jag började trappa ner som aktiv brottare under 90-talet började jag i stället cykla mountainbike och köra crosscountry, berättar han.
Genom familjen hamnade Sven i SOK Viljan och via orienteringen fick han upp ögonen för triathlon där han även kunde addera simning till sina två tidigare aktiviteter.
– För mig var det fotboll som gällde innan jag mer och mer övergick till löpning. I SOK Viljan fanns det ett gäng som höll på med triathlon och jag fastnade ganska snabbt för utmaningen i att förena löpning, simning och cykling under samma pass, berättar Conny.
De började träffas i samband med träningar och olika triathlontävlingar runt om i södra Sverige. För några år sedan åt de middag tillsammans efter en avslutad triathlontävling i Kalmar och bestämde sig för att göra något tillsammans. Inte så långt därefter anmälde de sig till den första upplagan av Blåkulla Swimrun.
– Vi trivdes bra ihop och tyckte det kunde vara kul att göra något annorlunda än de individuella triathlontävlingarna. Det var även då vi tog teamnamnet Stor & Liten eftersom vi är aningen olika långa, förklarar Conny som med sin längd på närmare två meter är ”Stor” i teamet.
De två tidigare Blåkullatävlingarna är de enda swimruneventen som duon hittills har medverkat i tillsammans. Däremot har Conny deltagit i ett par längre swimruntävlingar under sommaren med en annan teamkompis samtidigt som Sven har rehabiliterat sitt brutna nyckelben.
– Jag håller även på med Enduro MTB, som är en form av downhillcykling, och lyckades landa olyckligt på axeln när jag var och lekte i en bikepark i Vallåsen tidigare i sommar. Men nu är det bra igen, säger han leende.
Inför tredje upplagan av Blåkulla Swimrun har Conny och Sven huvudsakligen tränat triathlon tillsammans med klubbkompisarna i Trimate SK. Ofta i anslutning till sjön Eckern samtidigt som familjerna har varit med och passat på att grilla korv och njuta av sköna sommarkvällar.
– Att kunna hålla på med det här tillsammans med familjen är en stor del av upplevelsen. Vi umgås dessutom mycket även vid sidan av träningar och tävlingar, berättar Conny och framhåller att det sociala umgänget och sammanhållningen är en viktig ingrediens hos team Stor & Liten.
När de åter ställer sig på startlinjen i Blåkulla Swimrun lördagen den 8 september handlar det framför allt om att ge allt och kunna putsa tiderna från föregående tävlingar.
– Nja, säger Sven tveksamt. Från första till andra året gjorde vi en rejäl uppryckning tidsmässigt. I år kommer det nog bli svårare, tror han.
– Det är i vilket fall som helst en rolig bana där i stort sett alla kan ta sig runt. Det är även ett bra arrangemang där publiken kan följa de tävlande, säger den rutinerade duon bakom Stor & Liten som oavsett resultat ser fram emot sin tredje start i Blåkulla Swimrun.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist

STOR & LITEN OM SWIMRUN:
• En naturnära tävlingsform som med både löpning och simning ofta bjuder på överraskningar.
• Ett kul sätt att tävla tillsammans i lag.
• Blåkulla Swimrun har en rolig bana där de allra flesta kan delta.
• Finns i många olika varianter; från krävande heldagarstävlingar till kortare och enklare distanser.
• En populär tävlingsform för både killar och tjejer som har vuxit snabbt under senare år.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.