Äkta vara på skördefest

För sjunde året i rad satsar Kristdala på skördefest med närproducerade varor av lokala matproducenter och hantverkare. Lördagen den 22 september dukar de upp på torget.

Under de senaste åren har antalet mathantverkare och utställare ökat markant och evenemanget har blivit allt mer populärt.
– Vi har från början ställt krav på att det ska vara äkta vara, det vill säga god kvalitet och genuint hantverk. Hittills har ett tjugotal försäljare anmält sitt deltagande men vi räknar med att det blir närmare det dubbla på skördemarknaden, säger Annicka Gunnarsson, ordförande i Kristdala Samhällsförening.
Precis som tidigare år erbjuder skördemarknaden grönsaker, äppelmust, honung, glass, ekologisk chilisås, kara- meller, frukt, ostkakor, pumpor, kött, bröd och bakverk.
När det gäller hantverk så kommer det att finnas allt från stickat, virkat, hemvävt, slöjdade alster samt ull- och skinnprodukter. Det blir även försäljning av växter, plantor och fröer.
Varité Vagant bjuder på klassiska varieténummer och bandet Rotblöta från Nybro står för musikunderhållning som hämtar inspiration från hela världen.
Nytt för i år är att alla barnaktiviteter flyttar till skolgården med bland annat hinderbana, sumobrottning för barn, hoppborgar och gladiatorfight samt en mekanisk tjur som även ger vuxna en chans att testa vad de går för.
Besök www.kristdalaskordefest.se för mer information.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.