Nya spökerier i Kristdalas skogar

Spökvandring med kusliga inslag från skräckfilmernas värld. Den 30 oktober är det åter dags att sprida skräck i Kristdalas skogar.

Den perfekta miljön för en spökvandring. Vad är läskigare än en mörk skog bara upplyst av marschaller och månens sken, med skrämmande ljud i bakgrunden och spöklika varelser som dyker fram utan förvarning?

– Det som att deltagarna befinner sig mitt i en skräckfilm. Stämningen är häftig att uppleva – både roligt och skrämmande på samma gång, konstaterar Annicka Gunnarsson från Kristdala Samhällsförening.

Uppskattad aktivitet

Spökvandringarna i Kristdala har arrangerats sedan höstlovet 2017 av samhällsföreningens ungdomsråd med syfte att hitta på fler aktiviteter för ungdomar i Kristdala. 

– Spökvandringen är en väldigt uppskattad aktivitet av både ungdomarna själva och deltagarna. Många av ungdomarna gillar skräckfilm och beskriver det som en riktig adrenalinkick att både få skrämmas och bli skrämda. Tävlingen med att hitta flest spöken under vandringen genererar dessutom i fina priser, förklarar Annicka Gunnarsson och tillägger att det dock är en generationsväxling på gång i ungdomsrådet.

– Därför behöver vi fler yngre som vill ut i skogen och skrämmas.

Nedre åldersgräns

Under årens lopp har spökvandringarna i Kristdala utvecklats allt mer och bjuder numera på en mängd skrämmande effekter och ljud av olika slag. Därför har ungdomsrådet satt en rekommenderad nedre åldersgräns på tolv år.

– Det är lite upp till var och en. Men för de yngsta rekommenderar vi att ha med en vuxen som sällskap.

Annicka Gunnarsson betonar att årets upplaga av spökvandringen dessutom är Coronaanpassad. Det innebär enbart förbokade deltagare och mindre grupper som startar vandringen med fem minuters mellanrum.

Text: Mikael Bergkvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist