Mässa för föreningslivet

Ett skyltfönster för kommunens föreningar. I samband med Framtidsdagen den 27 oktober arrangeras även Föreningsmässan i Oscarsgymnasiets B-hall.

– Syftet är visa upp våra fina fören­ingar, alla aktiviteter och intressanta mötesplatser som finns i Oskarshamns kommun. Det är också ett tillfälle för föreningarna att hitta nya medlemmar, ledare och andra engagerade, förklarar Johanna Asp på Attraktiva Oskars­ hamn som arrangerar Framtidsdagen tillsammans med kultur-­ och fritids­kontoret samt kommunens förenings­guide Agent 57.
Hon betonar att det finns ett brett utbud av fritids­ och kulturliv i kommu­nen och hittills har ett 60-­tal föreningar anmält sig till mässan.
De kommer huvudsakligen att visa upp och berätta mer om sina respek­tive verksamheter i Oscarsgymnasiets B-­hall samt i foajén. De anmälda föreningar som finns i anslutning till gymnasiet kommer även att hålla sina klubblokaler öppna under dagen med olika arrangemang. Bland annat utlo­vas tävlingar, prova­-på­-aktiviteter och uppvisningar.
– I samband med Framtidsdagen och Föreningsmässan arrangerar vi även den årliga Föreningsriksdagen som i år kommer att hållas i Oscargymnasiets aula, säger Johanna Asp.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.