Fullt upp för arenachefen

Höstens aktiviteter är i full gång.
För anläggnings- och arenachef Olof Eriksson och hans kollegor på Fritid Oskarshamn är det också full fart för att kunna tillgodose behovet av olika typer av anläggningar och lokaler.

Är det några nyheter på gång när det gäller Fritid Oskarshamns anläggningar?
– Oj, vi har otroligt mycket på gång! Under hösten monterar vi elljus på motionsspåren i Påskallavik, Fårbo och Kristdala. Vi grusar även alla tre spåren och de får nya avstånds- skyltar i ek. I Påskallavik har vi även byggt ett utegym vid elljusspårets start. Under vintern ska vi även byta våra rutschbanor i simhallen. Ett otroligt spännande projekt! Sedan inviger vi också vår nya boulehall inom kort.

Vilken typ av anläggningar och/eller lokaler efterfrågas mest i kommunen?
– Vi ser en fortsatt stark trend att träna utomhus, i grupp eller ensam. Så efterfrågan på exempelvis utegym och elljusspår är stor. Vi ser även en ökande efterfrågan gällande skate och BMX. Sen har vi alltid hög efterfrågan på träningstider och matchtider i våra fullstora sporthallar och i ishallen.

Hur jobbar ni långsiktigt med detta?
– Just nu monterar vi nya elljus på flertalet motionsspår och vi arbetar vidare med att även de mindre orterna ska få tillgång till elljus och utegym. Vi har även ett nära samarbete med en förening som har byggt OCR-banan längs Kristinebergs elljusspår. Innan vintern utökar vi även ytan för skate i Kikebodalen.

Vilka anläggningar nyttjar du själv mest i kommunen?
– Min dotter Moa spelar fotboll, så vi spenderar en del tid i Kikebodalen. Ibland tar hon sina inlines dit så då passar vi på att träna och trixa lite på skatebanan. Tar vi cykeln så blir det ett varv eller två på BMX-banan. Moa går även på Kalle Hopp så hon är lite överallt och testar olika sporter. Dottern Isa går på simskola så det blir minst ett besök per vecka i simhallen. Min sambo Louise springer mycket och gärna, hon nöter mest asfalt, men ibland blir det något av elljusspåren för henne. För egen del så tränar jag gärna på utegym, bäst är det när det är riktigt kallt ute!

Finns det någon typ av fritidsanläggning du personligen saknar i Oskarshamn?
– Personligen så saknar inte jag och min familj något specifikt. Jag växte upp i en by där frågan var när man skulle börja spela fotboll – för det fanns helt enkelt inget annat att välja på. Mina barn har lyxen att kunna testa olika sporter och idrotter.

Text och foto: Mikael Bergkvist

OLOF ERIKSSON
Ålder: 34
Bor: Radhus i Kristineberg
Familj: Sambo Louise samt döttrarna Moa, 7 år, och Isa, 5 år
Jobbar som: Anläggnings- och arenachef på Fritidskontoret
Gör på fritiden: Livspusslet med två barn

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.