Aktivera familjen under sportlovsveckan

Äventyrsbad, skridskoåkning, tipspromenad eller kanske sportlovskul med hästar? Dessutom finns chansen att prova på alltifrån luftgevärsskytte till jujutsu. 

Här får du tipsen du behöver inför sportlovet vecka 8. 

 

Färgglada favoriter

På lördagen i sportlovet, den 22 februari, kommer Babblarna-musikalen Bibbel Babbel Bubbel till Oskarshamn. Närmare bestämt på Forum klockan 14. Det är den andra musikalen med dessa barnfavoriter och en uppföljare till den första dundersuccén. En färgglad, interaktiv, svängig och rolig föreställning utlovas med Babblarna, Faffa, Vovvo och Klonk. Biljetter köps via www.nortic.se.

 

Fri åkning i Kristdala

Ta med skridskorna eller pulkan till spontanidrottsplatsen Dämmen i Kristdala. Om det är snö och kallt spolar samhällsföreningen upp isbanor för hockey och fri åkning. I hagen intill asfaltsytan finns en pulkabacke.

Promenad för hela familjen

Gör som många andra och gå SOK Viljans tips- och bingopromenad i skogen vid klubbstugan. Under flera söndagar nu på vintern, även söndagen på sportlovet, anordnar orienteringsklubben denna populära promenad som är helt barnvagnsvänlig. Det finns både en lång och en kort runda. Start vid SOK Viljans stuga klockan 9-11.30. Fika serveras i stugan.

 

Kan du sikta rätt?

Testa dina skjutfärdigheter vecka 8. Oskarshamns skytteförening erbjuder möjligheten att prova på luftgevärsskytte måndag till torsdag under sportlovet. Tid: klockan 10-14 i luftgevärshallen på Be-Ge:s väg 2, mittemot ingången till Jem & Fix. Även måndag och onsdag kväll mellan klockan 17 och 19 är hallen öppen. Kostnaden är 20 kronor för en serie.

 

Sportlovskul med hästar

Oskarshamns Ridklubb har sportlovskul med lekar till häst på onsdag morgon vecka 8 och prova på ridning fredag eftermiddag. Lekarna kallas gymkhana och deltagarna tävlar mot varandra i två lag. För att vara med ska du kunna rida i skritt, trav och galopp samt inte vara rädd för lite fart och bus! Anmälan sker via www.timecenter.se, sök på Oskarshamns Ridklubb.

 

Skridskoåkning för alla

Allmänhetens åkning på isbanan intill Arena Oskarshamn brukar locka många och är öppen hela vinterhalvåret. Oftast är isbanan öppen eftermiddagar, kvällar och helger, men säkrast är att kolla in www.oskarshamn.se/skridsko innan för öppettider. Åkningen är helt gratis. Skridskor och hjälm tar besökarna med hemifrån, åkstöd för de minsta finns på plats. Grillmöjligheter.

 

Tidsresenärer i museet

I Döderhultarmuseet den 18-20 februari kan du följa med på en dramatiserad visning med tidsresenärer. Oskarshamnare från en helt annan tid har gått vilse och behöver hjälp att ställa allt till rätta igen. Visningen är en timme lång och är klockan 10 och 13 de aktuella dagarna.

 

Äventyr i simhallen

Ta med familjen och åk de häftiga rutschbanorna i äventyrsbadet på Arena Oskarshamn under sportlovet. Simhallen har sina ordinarie öppettider under sportlovsveckan med skillnaden att äventyrsbadet öppnar klockan 10 på vardagarna. Hinderbanan Xterminator kommer att vara på plats hela veckan under särskilda tider.

 

Gosedjursfrossa

Det händer mycket på Kulturhuset under sportlovsveckan! I Skaparverkstan får besökarna släppa loss sin kreativitet genom att skapa figurer och filurer. Konstnären David Randvers utställning med dinosaurier och apor kan inspirera till ditt bidrag till den stora gosedjurstävlingen, där du får designa ditt eget gosedjur. Som vinst kan du få det uppsytt av ett proffs! Dessutom finns möjligheten att lämna in sitt gosedjur på övernattning hos Supernallen i Stadsbiblioteket på tisdagen klockan 17. Efter en godnattsaga får gosedjuret gå och lägga sig. Morgonen därpå får du hämta det och höra hur natten varit.

 

Lär dig självförsvar

Oskarshamns Ju-jutsuklubb har sina vanliga träningstider under sportlovet men välkomnar intresserade att vara med och testa på ju-jutsu/självförsvar helt gratis. För barn i årskurs 3-7 är det torsdagen som gäller, klockan 18-19. De som går i årskurs 8 och framåt är välkomna tisdagen och torsdagen klockan 19-20.30. Plats: Ju-jutsu-lokalen på Oscarsgymnasiet. Läs mer på hemsidan www.ojjk.se.

 

Prova på att brottas

Vill du öka din styrka, smidighet och uthållighet? Oskarshamns Brottarklubb välkomnar alla intresserade till sina ordinarie träningar under sportlovet. Nybörjargruppen för pojkar och flickor, från åtta år, tränar tisdag och torsdag mellan klockan 18 och 19 i brottarlokalen på Oscarsgymnasiet. Träningskläder samt inomhusskor utan svart sula rekommenderas.

 

Extra mycket biofilm

Sagabiografen i Oskarshamn erbjuder ett specialprogram på sportlovet. För endast 80 kronor per biljett visar de filmerna Frost 2, Sune – Best Man, Spies In Disguise, Dolittle, Pelle Svanslös och Paw Patrol: redo, rejsa, rädda! För exakta tider och dagar se programmet på Sagabiografens Facebooksida eller hemsida www.sagabiografen.com.

 

Lär dig knopar

På Sjöfartsmuseet i Kulturhuset kan du lära dig göra knopar den 20 februari mellan klockan 10 och 16. Det finns även möjlighet till guidning.

 

Bollar på flera sätt

Ta chansen och prova på tennis, pickleball och squash torsdagen den 20 februari mellan klockan 11 och 14. Planen är att även badminton ska ingå i utbudet denna dag. Plats: Oskarshamns tennishall. Evenemanget är gratis.

 

 

 

Fotnot: På grund av förmodat varmt väder är det osäkert om Hjortbergets skidanläggning kommer att ha öppet. Se deras hemsida www.hjortberget.se för vidare information.