Inredd mot allt sunt förnuft

I finländska Power Truck Show fick
Jimmy Rosenqvist förstapris för bästa ­inredning och bilen blev även best
in show.

Jimmy Rosenqvists ­Scania S500 Next Generation är spektakulär. Titt som tätt knackar chaufförer på och ber om att få ta bilder. ­Bakom den stripp­klubbs­­­lik­nande inredda hytten står ­Majlands Inredningar.

Ibland blir det nästan för mycket uppmärksamhet med alla som vill komma in och titta i hytten, säger Jimmy Rosenqvist.

I februari 2019 kunde Jimmy Rosenqvist hämta hem sin bil från Björnhult. Patrik Majland hade då lagt ned åtskilliga timmar på bilen. I hytten är det genomgående färgtemat svart och rött, bortsett från det belysta golvet i plexiglas. Passagerarstolen har flyttats bakåt för att ge plats åt en poledancestång. Även förarstolen har flyttats några centimeter av utrymmesskäl. Dansgolvet är upplyst underifrån. En stor spegel är strategiskt placerad i hytten. Led-belysningen bidrar också till att skapa rätt känsla inne i hytten, som dessutom har försetts med kinky attiraljer, som nitade läderarmband, handbojor och en parkeringsbroms tillverkad av en sexleksak.
– Det är något av en pojkdröm att ha en bil inredd på det här sättet. Jag gillar atmosfären som finns på strippklubbar. Varför inte återskapa den mysiga atmosfären och bo i den när man är ute och kör, säger Jimmy Rosenqvist.

Jimmy Rosenqvist
i sin drömbil.

Egen verksamhet

Han är vd och grundare av Jimmy Rosenqvist Transport, som förutom åkeridelen även har lastbilstvätt och verkstad.
– Bilen är köpt bättre begagnad 2018 och jag ville göra något extra med den då vi behövde synas sedan expansionen med verkstad, tvätt och butik. Det här skulle bli något som ingen byggt förut och det ska gå emot allt sunt förnuft. Eftersom jag känner Patrik Majland blev det naturligt att jag vände mig till honom, säger Jimmy Rosenqvist när Stadsmagasinet får en pratstund med honom under en av hans körningar till Nordnorge.

Under den tid som gått sedan bilen fick sin speciella inredning har den deltagit i flera tävlingar i Sverige och utomlands.
– Hemma i butiken har jag väggen full av priser. I ärlighetens namn kommer jag inte ihåg alla.

Text: Urban Löfqvist

Foto: Privat