Ny butikschef för närbutiker

Coop-butikerna i Fårbo och ­Figeholm har fått en gemensam butikschef.

28-åringen Johanna Silvärn är taggad inför den nya rollen och har många planer för att stärka butikerna som mötesplatser.  

Det känns väldigt kul och ­spännande. Det är första ­gången i vår konsument­förening som vi testar det här ­konceptet med en butikschef för två butiker. Ett koncept som varit mycket lyckat på andra håll, berättar Johanna. 

Coop i Fårbo är nybyggd på ett toppläge bredvid E22, i Marsöfiskarens gamla lokaler. Närbutiken i Figeholm ligger nära vattnet och skärgården. ­Gemensamt är att båda betyder ­mycket för invånarna på platsen. 

– De är måna om sina när­butiker och väljer i stor utsträckning att ­handla hos oss. Vi anpassar också ­sortimenten efter kundernas efter­frågan, så de har stor chans att ­påverka ­utbudet, säger Johanna.

Johanna Silvärn i samtal med Jolina Sturesson på Coop i Fårbo.

Ger tillbaka

Coop är också kundägt, vilket innebär att vinsten i mångt och mycket går tillbaka till samhället på olika sätt. ­Johanna Silvärn har planer på flera evenemang för kunderna framöver, som stärker butikerna som mötesplatser.

– Just nu är det mycket förberedelser inför jul, men ett av evenemangen är redan spikat. Den 7 november har vi en Trisskväll i Fårbo-butiken. För 220 kronor får man fem trisslotter och en räksmörgås med dryck, kaffe och kaka. Vi skrapar och vinner tillsammans. Vinner man under 2 000 kronor skrapar vi fler lotter, vinner man över 2 000 kronor delar alla deltagare på vinsten, förklarar hon och nämner att man anmäler sig i kassan för att delta.

Dessutom blir det en mindre julmarknad i Fårbo den 24 november med lokala leverantörer, ­tipspromenad, lotteri, värmande glögg och bra ­erbjudanden i butiken.

Johanna har nyligen tagit över som butikschef och kommer senast från Coop i Hultsfred, där hon bor med sin sambo och dotter. Hon har även jobbat i flera ledande positioner på andra Coop-butiker i länet.

– Jag mellanlandade i Hultsfred-­butiken i ett år för att kunna jobba mer på hemmaplan. Men nu känner jag mig redo för min nya roll och det ska bli kul att jobba på två ställen. Jag är chef när jag behöver vara chef, resterande tid är jag som vilken som helst av med­arbetarna. Vi är ett bra gäng i olika åldrar och har väldigt kul på jobbet. Vi kan även hjälpas åt över gränserna, vilket såklart är en stor fördel.

 

Fakta

Johanna Silvärn

Ålder: 28 år

Bor: Hultsfred

Familj: Sambon Albin och dottern Vera, snart 3 år

Gör: Butikschef på Coop i Fårbo och Coop i Figeholm

Fritid: Umgås med familjen, gärna ute i ­naturen där de lagar maten på stormkök året runt

 

Text: Kristin Wennerström, Foto: Curt-Robert Lindqvist