Lokalt förankrad julmarknad

För tredje året i rad arrangeras Ringplatsens julmarknad. Tomtar, ponnyridning och ett 20-tal knallar ser till att det blir en härlig julkänsla. Stilharmoni, Djurproffsen, Shalom, Buketten och Musica står bakom marknaden som hålls söndagen den 26 november. 

Föregående års julmarknader har lockat mycket folk och har varit väldigt uppskattade för den fina julstämningen som skapats i och ­omkring butikerna vid Ringplatsen.

– För barnen kommer det finnas möjlighet att rida på en ponny och ­träffa tomten, så klart, säger Annelie Nord vid Stilharmoni. 

Marknadsknallarna erbjuder ett gediget och blandat utbud. Hantverk, julgodis och mat av olika slag med mera. Musica, som är specialister på blåsinstrument, har bjudit in Bleckout light metal orchestra, en orkester från Oskarshamn bestående av sju blåsare och två slagverkare. 

– Det kommer att bli en konsert ­utanför Musica. Vi framför traditio­nella julsånger i moderna arrangemang, säger bandledaren Dan Ekblom, baryton. 

Dansuppvisning står också på programmet. Djurproffsen erbjuder djurfotografering. Små som stora husdjur är välkomna att bli förevigade av en professionell fotograf. Bilderna levereras sedan i digitalt format. 

– Första året hade vi en person som kom hit med sin lilla hamster. Det blev fantastiskt söta bilder på hamstern med kottar och grejer, säger Charlotta Roth från Djurproffsen. 

Julmarknaden är öppen från ­klockan 11.00 till 15.00 söndagen den 26 november. De deltagande butikerna kommer också att hålla öppet under julmarknaden. Stilharmoni är en ­inredningsbutik med en unik blandning av leverantörer, bland annat en del lokala.

Något för alla

Buketten fixar blomster­­­arrange­mang inför bröllop, födelsedagar etcetera. Och självklart inför jul och nyår. ­Musica är den lokala musik­affären som har det mesta vad gäller instrument och tillbehör. Dessutom är Musica en av de största uthyrarna av blås­instrument i landet.

Djurproffsen har tillbehör till hund, katt, fisk, fågel, smådjur och reptil. Till försäljning finns även smådjur, fiskar, fåglar och reptiler. 

Shalom har ett stort utbud av begagnade möbler, böcker, porslin och mycket mer. Shalom Second Hand drivs till stor del ideellt och över­skottet går till Shaloms hjälp­verksamhet i ­Estland och till arbete bland ­ungdomar.

För ett mer detaljerat program med hålltider under julmarknaden hän­visas till de arrangerande butikernas Facebook-sidor. 

 

Text och Foto: Urban Löfqvist