Gräset är grönare på hemmaplan

Borta bra men hemma bäst. Och ska det arbetas på bortaplan ska det handla om rätt projekt.
– Ett vägvinnande koncept, understryker Mikael Hällblad, vd för Ostkustens Tak & Plåtslageri, som bokstavligen tänker lägga Oskarshamn för sina fötter.

Villaägaren Per-Olof Lundgren är mycket nöjd med det tak- och plåtjobb som Victor Hällblad och hans kollegor har utfört på på fastigheten Dammgatan 6.

Ända sedan 1996 har parhästarna Mikael Hällblad och Janne Höggren firat framgång med Ostkustens Tak & Plåtslageri. Två hantverk i total symbios.
2017 bjuder på en mycket offensiv satsning. Ett understatement är flytten från Västra Industriområdet till nya fräscha lokaler i Alvarsberg, Åsavägen 13.
– Flytten gör oss mer synliga. Redan under den första tiden i lokalerna ökade antalet spontanbesök dramatiskt. Dessutom har verksamheten reviderats. Nu satsar företaget hårt lokalt och ska bara engagera sig i ”rätt projekt” ute i landet.
När det gick som bäst för några år sedan expanderade företaget genom att köpa ett plåtslageri i Västervik. Förväntningarna var höga men utfallet lågt. Numera är plåtslageriet sålt och sviterna efter utsvävningen eliminerade. Mycket tack vare att Oskarshamnsföretaget under de senaste åren har haft stora entreprenader åt miljardföretaget Hökerums Bygg i Ulricehamn.
– Stockholm, Linköping, Malmö och Visby är några av de platser där vi har genomfört stora jobb.
Stenhuggaren, ett köpcenter på Gotland, är ett projekt som Mikael Hällblad nämner med förtjusning. Tak- och plåtarbetena på den 6 000 kvadratmeter stora fastigheten gick som en dans. Men tvisten är att materialet lyftes upp på taket av en helikopter.
– En mobilkran klarade av 35 pallar per dag. Och då hade våra medarbetare fått slita ont för att placera ut det rätt. Helikoptern lyfte upp 380 pall på tio timmar. Jo, det var lite festligt, skrattar Mikael Hällblad.
Att Ostkustens Tak & Plåtslageri vid sidan av de stora projekten siktar på att öka marknadsandelarna råder det ingen tvekan om. I orderboken märks också spår av kursändringen. Fastigheten Lejonet på Flanaden är ett intressant projekt. Dessutom står jobb vid bland annat Scania och Press Kogyo på programmet liksom kontinuerliga uppdrag åt Kuststaden och Bolunden.
Glädjande är också att många privata tegelvillor gör sig påminda i orderboken.
– Fler och fler upptäcker fördelen av att engagera Ostkustens Tak & Plåtslageri. För det första gör vi allt från ax till limpa. Vi har takläggare, plåtslagare och snickare och kan därför vara flexibla och smidiga. Hög kvalitet och snabbhet är också ingredienser som gör att vi fixar tak- och plåtarbeten på en villa på mellan fem och sju arbetsdagar.

Text: Mikael Petersson
Foto: Curt-Robert Lindqvist

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.