Välkänt ansikte klipper vidare

Ny regi i anrik salong. Sedan årsskiftet är Sofia Lundström ny ägare till Salong Mix i Kristinebergs centrum som öppnade redan 1973 i samma som nuvarande byggnad.

Amelia Asp är en regelbundet återkommande kund hos Salong Mix. Hon känner sig trygg med att låta Sofia Lundström ta om hennes hår.

Under årens lopp har mängder av kunder och minst lika många olika frisyrer och hårväxt passerat revy hos Salong Mix. Det som alltid legat till grund för verksamheten har, ovasett behov, varit en vilja att tillgodose kundernas önskemål. Och de är något som Sofia Lundström inte kommer att ändra på.
Efter tio år på salongen, varav de tre första åren som elev, är hon ett sedan länge välbekant ansikte för Salong Mix kunder.
– När tidigare ägaren Marie Gustafsson skulle sälja bestämde jag mig för att ta över. Vi har en trogen kundkrets och det kändes som en rolig och spännande utmaning att driva Salong Mix vidare och på sikt även utveckla verksamheten, framhåller Sofia och tillägger samtidigt att frisörerna Marie Gustafsson och Anna Gustafsson även i fortsättningen kommer att hyra stolar i salongen.
I samband med övertagandet passade Sofia även på att renovera och fräscha upp lokalerna för att både sätta sin personliga prägel och få en nystart för verksamheten.
– Vi vänder oss till damer, herrar och barn och gör allt inom hårvård – från klippning och färgning till permanent. Vi klipper även skägg, berättar hon och passar samtidigt på att framhålla Salong Mix försäljning av hårvårdsprodukter från bland annat Lanza of Sweden och Maria Nila.
– Just Maria Nila är väldigt populära produkter som ligger i linje med dagens trender som i mångt och mycket handlar om att bevara det naturliga som egna lockar och liknade. Det är dessutom helt veganska och miljövänliga produkter.
När det gäller trender och hårmode är dagens kunder väldigt medvetna och har ofta en tydlig bild om hur de vill bli klippta och friserade. För Sofia Lundström och hennes kollegor gäller det att ständigt hålla sig uppdaterade genom bland annat kurser och utbildningar.
– Det absolut viktigaste som frisör är att ta väl hand om kunderna och utgå från deras respektive förutsättningar. Det finns alltid något fint att framhäva, säger hon.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Mikaela Lindholm

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.