Kulturen sover aldrig

Bredd, höjd och djup. Kulturavdelningen förespråkar ett stort urval av upplevelser av hög kvalitet som dessutom ska beröra såväl betraktare som deltagare.

Vi bygger ett tolerantare och mer lustfyllt samhälle genom kulturupplevelser. I dag är de kommuner som växer mest just de som satsar på kultur- och fritidsupplevelser, säger kulturchef Peter O Ekberg. Han framhåller att ett stort upplevelseutbud visar på en levande och lustfylld plats. Det bidrar till en attraktiv kommun att besöka eller kanske till och med att bosätta sig i.
– Här har kultur och fritidsverksamheten ett fantastiskt uppdrag i att leverera upplevelser, vare sig det är konserter, sagostunder, konst, museer eller välskötta idrottsanläggningar. För där folk mår bra, dit vill ju andra.

Emelie König, chef för kulturavdelningens enhet för information och evenemang, planerar och sammanställer tillsammans med övrig stab en mängd olika arrangemang.
– Ofta samverkar kulturavdelningen med andra kulturaktörer, bland annat föreningslivet samt kulturinstitutioner som Länsmusiken, berättar hon. Ett uppskattat evenemang som återkommer för tredje året i sommar är Lörda! Lörda! på Döderhultarns plats och i Kulturhuset. En familjefest med fri entré till allt i huset.
– Nytt för i år är att Talent Coach ansvarar för artistutbudet. Vi inleder 8 juni med Viktor Nilsson på scenen.

En annan sommarsatsning är Jazzpicknick på Källströmsgården i Påskallavik där publiken kan njuta av lättare jazzmusik och picknick i gröngräset under sex lördagar.
– Det är bara ett axplock av vad vi har att erbjuda. Kulturen sover aldrig, konstaterar Peter O Ekberg och Emelie König nickar instämmande.

 

ARTISTER PÅ LÖRDA! LÖRDA!
8/6 Viktor Nilsson (Oskarshamn), 15/6 Ladies only, 29/6 Leo Hertzberg ( Borgholm), 6/7 Ardiana Gimolli (Hultsfred), 13/7 Erik Rehngren (Västervik), 20/7 Elin Namnieks (Oskarshamn/Linköping), 27/7 Hildur Höglind (Karlskrona), 3/8 Steso songs (Hultsfred), 10/8 Dimpker Brothers ( Västervik)

ARTISTER PÅ JAZZPICKNICK
29/6 Lola Regenthal trio, 6/7 Anna Pauline Andersson trio, 13/7 Tessan Milveden, 20/7 Emma Denward, 27/7 Anette Castell, 3/8 Maria Rylander