Omtyckt tipspromenad med juliga inslag

En mysig tipspromenad på kvällen upplyst av marschaller, möjlighet att lämna in önskelistan till tomten samt glögg och pepparkakor vid öppen eld. Missa inte Tomtens tipspromenad vid Hjortberget – den perfekta familjeutflykten lördagen den 14 december.

Det är fjärde året Hjortbergets skidklubb anordnar just denna tipspromenad och intresset bland oskarshamnarna har ökat för varje år som går.
– Förra gången var det uppemot 500 personer som kom. Otroligt roligt. Ett lämmeltåg av folk, säger Nathalie Reyper från skidklubben som håller i trådarna tillsammans med Sofie Johansson.

Nu är det alltså dags igen. Den 14 december klockan 16 till 19 tänds slingan för tipspromenaden upp med marschaller och eldkorgar. Från Hjortberget via cykelbanan till stallet och sedan tillbaka igen. Banan är cirka två kilometer lång och barnvagnsvänlig. Det går även att cykla om det finns barn som inte vill sitta i vagn.

Årets version av Tomtens tipspromenad vid Hjortberget blir precis lika mysig som förra årets. På bilden syns Ebba Aldebert, Nathalie Reyper, Tomten, Sofie Johansson och Meja Aldebert.

Det blir både barn-och vuxenfrågor. Fina priser väntar, speciellt till barnen.
– Många uppskattar en mysig familjeaktivitet om lördagskvällen. Vi kommer dessutom elda vid grillplatsen och bjuda på glögg, varm saft och pepparkakor, berättar Nathalie Reyper.

Här finns också tomten redo att ta emot barnens önskelistor.
– Barnen brukar vara riktigt taggade för det här och lyriska när de lämnar över önskelistan, även om de försöker hålla en armlängds avstånd till tomten, säger Nathalie Reyper med ett skratt.

Hjortbergets café har också öppet med försäljning av ytterligare godsaker för dem som känner för det. Kostnaden för en bricka är bara 20 kronor.

Text: Kristin Wennerström
Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

HJORTBERGET 

Skidanläggningen på Hjortberget drivs helt av ideella krafter. Vissa har jour dygnet runt under säsongen – allt för att hålla backen skidvänlig med snö och öppen för alla. Planen är att ha skidanläggningen öppen mellan jullovet och sportlovet. Med 41 meters fallhöjd finns alla möjligheter att lära sig åka skidor och ha kul på snö. Hjortbergets skidklubb bedriver skidskoleverksamhet, säljer liftkort och anordnar skidresor. Det finns ett stort behov av ännu fler personer som kan tänka sig att arbeta ideellt för Oskarshamns alldeles egna skidanläggning. Hör av dig till skidklubben för mer information, se www.hjortberget.se.