Månadens premiärer på Saga

Mars 2020 måste ha en av de starkaste öppningarna hittills. Först Disneys nya Framåt och sedan dundersuccén No More Fucks To Give med Mia Skäringer. Första föreställningen (vi visar den både 8 och 10 mars) sålde slut på en timme. Den andra föreställningen sålde slut timmen efter.

Men som om detta inte vore nog bjuder mars också på kvalitetsfilm av världsklass. Henrik Schyffert regidebuterar i Spring Uje, spring och vi ska rocka sockorna tillsammans med Peanut Butter Falcon. Mitt uppe i allt detta blir det också direktsänd opera från The Metropolitan i New York: Den Flygande Holländaren med ryssen Evgeny Nikitin i huvudrollen.

Men även om nyss nämnda rullar och föreställningar kommer att bli braksuccéer allihop så kommer mars månads stora smällkaramell den 25:e: Mulan!

Disneys älskade animerade storsäljare får nu även den en live-action-version. Med andra ord en film med levande människor i. Storyn är densamma, men upplevelsen är större, effekterna mer rafflande och den är kanske inte riktigt lika barnvänlig som sin animerade föregångare. I skrivande stund är åldersgränsen inte satt men jag gissar på 11 år och att den inte kommer att dubbas.

Men de små behöver inte hänga läpp för det. I slutet av månaden har de båda barnfilmerna Ella Bella Bingo och Pelle Kanin 2 premiär. Lite för alla med andra ord.

Jonas Frykman

 

BIOPREMIÄRER I MARS:

Framåt 6/3

Queen & Slim 6/3

No More Fucks To Give 8 och 10/3 (endast dessa dagar)

Bloodshot 13/3

Charter 13/3

Like A Boss 13/3

Den Flygande Holländaren 14/3 (endast en föreställning)

A Quiet Place II 20/3

Spring Uje, spring 20/3

The Peanut Butter Falcon 20/3

Mulan 25/3

Ella Bella Bingo 27/3

Pelle Kanin II 27/3