Familjerätt i nytt släktskap

Nytt namn och nytt nätverk. Men samma ansikten, ­personliga service och tillgänglighet. Juristbyrån ­Linné byter namn till ­Verahill Familjejuridik och får alla fördelar av att gå samman med en större aktör. 

Från att ha varit en ­fristående ­juristbyrå, med säte i ­Oskarshamn och Kalmar, blir nu Juristbyrån Linné en del av Verahill Familje­juridik. Verahill Familjejuridik finns på flera orter runt om i landet men har en särskilt stark förankring i Småland och finns på 12 orter bara i Kalmar län. På kontoret i Oskarshamn jobbar boutredaren Åsa Andersson och juristen Madeleine Åberg.  

– Verahill och vi har varit ­intresserade av varandra under en längre tid, så det känns jättebra att vi nu är i mål och har hittat en lösning, säger Åsa Andersson.

Större nätverk

Tack vare samgåendet kan byrån erbjuda ett större nätverk av jurister och får även möjlighet att satsa mer på utveckling. 

– Tidigare har vi fått avstå vissa ärenden, till exempel när det gäller att driva processer, men nu kan vi erbjuda hjälp inom företaget vilket är ­glädjande, säger Madeleine Åberg.  

Skyltar och informationsmaterial kommer att bytas ut, men i övrigt fortsätter arbetet på kontoret i Biogränd i stort sett som vanligt. 

– Skillnaden blir att vi får många nya kollegor som vi kan vända oss till. Och det innebär att vi har en enorm support och tillgång till en rad ­specialister inom olika områden. Allt detta kommer förstås även våra ­kunder till godo, säger Åsa Andersson. 

Åsa, som var delägare i det gamla bolaget, ser också fram emot mer kundkontakt framöver. 

– Det var roligt och belönande att driva eget, men det är också ganska tidskrävande. Nu känns det jätteroligt att få ägna mer tid åt ärenden, säger hon. 

Säker framtid

Verahill familjejuridik vill göra ­juridiken tillgänglig för alla och ­erbjuder därför tjänsten ”Koll på livet”. Efter ett möte på bara 20 minuter får kunden svar på vilken slags juridisk hjälp som kan vara aktuell i just den livssituation som vederbörande ­befinner sig i och får ett pris på de handlingar som behöver upprättas.

– Det är något vi rekommenderar alla att göra för att säkra upp sin framtid, säger Madeleine Åberg.

Text & Foto: Jonas Axelsson

 

Koll på livet

Verahill Familjejuridik erbjuder kostnadsfri genomgång med sin tjänst ”Koll på livet”. 

Tjänsten ger svar på vilken slags juridisk hjälp som kan vara aktuell i just den livs­situation som du befinner dig i. 

Tjänster i urval: Bouppteckning, testamente, framtids­fullmakt, arvskifte, gåvobrev, äktenskapsförord, samboavtal.