20-årsjubilar i ny lokal

Kolberga Plåtslageri firar 20 år med flytt till nya lokaler.
– Här finns alla möjligheter till expansion. Nu är det inte ­lokaliteterna som sätter begränsningar, konstaterar ägarna Fredrik Aronsson och Petri Forsell. 

Den nya plåtverkstaden på Grustagsvägen på Västra industriområdet är hela 480 kvadratmeter med dubbelportar och rejäl takhöjd. Dessutom finns tre ändamålsenliga kontor och ett stort kök och fikarum.

– Det är stor skillnad mot våra tidigare lokaler. Dessutom har vi en väl tilltagen gårdsplan med plats för både lager och våra fordon, framhåller Fredrik Aronsson.

Bättre lokaler

Ända sedan starten för 20 år sedan har Kolberga Plåtslageri huserat i anslutning till gamla knäckebrödsfabriken på Jugnergatan. Men i takt med att verksamheten har expanderat och personalstyrkan blivit allt större växte verksamheten ur de tidigare lokalerna.

– När vi uppförde den senaste lokalen på Jugnergatan 2010 var vi fem, sex man. Nu är vi 12 anställda och uppemot 16, 17 man med inhyrd personal. Förutom mera utrymme ligger dessutom våra nya lokaler bättre till logistikmässigt, säger Petri Forsell som har varit delägare ända sedan Kolberga Plåtslageri grundades.

Byggboom

Den pågående byggboomen har också medfört stor efterfrågan på plåtslageri och smidesarbeten. Från att ursprungligen ha varit inriktade på privatkunder samarbetar Kolberga Plåtslageri numera med de flesta byggföretag i regionen och utför även industriservice hos bland annat Skrotfrag, Saft, Scania och OKG.

– Sedan ett par år tillbaka lägger vi även takpapp, ett komplett tätskiktssystem som kompletterar våra plåttak. Det har varit väldigt efterfrågat tillsammans med våra övriga tjänster, betonar Fredrik Aronsson och Petri Forsell.

Med de nya lokalerna finns alla möjligheter till ytterligare expansion och de båda delägarna ser framtiden an med stor tillförsikt.

– Vi har ett brett utbud av tjänster som gör oss trygga inför framtiden. Och även möjligheter att kunna utveckla verksamheten ytterligare, säger de.

Text: Mikael Bergkvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Samlad kompetens

Kolberga Plåtslageri har samlad kompetens inom plåtslageri, smide och industriservice. Verksamheten vänder sig till såväl privat­personer som företag, bostadsrättsföreningar och andra organisationer. Som auktoriserad ­takentreprenör kan Kolberga Plåtslageri erbjuda sina kunder ett av marknadens mest omfattande trygghetspaket för tätskikt på tak.