Given plats på nöjeskartan

Satsningen på att etablera en ny livescen i Oskarshamn fortsätter. Under hösten kommer Park 57 att bjuda på allt från popkulturell predikan med journalisten Fredrik Strage till episk musikmagi med albumaktuella Tomas Andersson Wij.

Med sommarens succéåterkomst för Latitud 57 i ryggen är festivalgeneral Christian Åberg på Brädholmen Event ordentligt laddad inför höstens fortsatta satsning på Park 57.

– Syftet är att sätta Oskarshamn och Park 57 på nöjeskartan. Det ska vara ett naturligt stopp på vägen när de större artisterna börjar boka in sin höst- och vinterturnéer, säger han.

Premiärsäsongen bjöd på flera höjdpunkter. Inte minst Smith & Tell, som snabbt sålde slut, och Moneybrother som var Christian Åbergs personliga favorit rent musikaliskt.

– Det kan till och med vara bland det bästa som jag någonsin sett på en scen i Oskarshamn, konstaterar han nöjt.

Underhållande resa

Förhoppningen är att nå lika högt med höstens program som inleds lördagen 1 oktober med Strage on Stage. En hyllad enmanshow med journalisten Fredrik Strage som bjuder på en underhållande resa genom rockmytologi, popnostalgi, idoldyrkan och vinyl-fetischism.

– Den 5 november gästas Park 57 av Tomas Andersson Wij med band. Han släppte nyligen albumet ”Åskan i Hjärtat” och har dessutom en tidigare diger låtskatt att ösa ur. Det kommer att bli en riktig helkväll, framhåller Christian Åberg.

Höstens internationella programpunkt hålls den 9 december. Då kommer Joe D’Urso, tillsammans med ytterligare musikanter från New Jersey, åter till Oskarshamn efter sommarens bejublade spelning på Badholmen. Denna gång på världsturné i samarbete med organisationen Light of Day Foundation i kampen mot Parkinsons sjukdom.

– I likhet med förra året kommer vi även att köra fyra unika julmiddags-shower med lokal prägel. Den 25 och 26 november samt 2 och 3 december serveras middag i fyra turer med Sjöboviken Kock & Vin som avsändare.

Esteter uppträder

För underhållningen står elever från Oscarsgymnasiets Estetiska program samt Green Valley Orchestra där Christian Åberg ingår tillsammans med en rad ytterligare lokala musikprofiler.

– Vi ser fram emot en fantastisk höst med Park 57. Dessutom pågår arbetet kring det fortsatta programmet för vintern och våren för fullt och vi hoppas snart kunna presentera de första akterna, säger Christian Åberg.

Text: Mikael Bergkvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist