Alla kan delta i stadsloppet

Skriv upp torsdagen den 6 juli i kalendern. Då blir det folkfest i Stadsparken. Stora som små, elitlöpare som nybörjare – alla är välkomna att delta i Oskarshamns stadslopp som byter plats för start och mål samt barnlopp. 

Det är sjunde gången Läns­örsäkringar Kalmar län arrangerar Oskarshamns stadslopp. Normalt sett sker hela ­evenemanget i centrum, men från och med i år blir Stadsparken utgångspunkten.

– Stadsloppet sker fortfarande inne i stan, även om start och mål blir på en annan plats än förut. Barnloppen kommer dock att vara i Stadsparken, berättar Anna-Karin Sjöberg, försäljningschef på Länsförsäkringar Kalmar län. 

Precis som vanligt går allt överskott till Majblommans lokalförening i ­Oskarshamn. I fjol fick föreningen 20  000 kronor via stadsloppet. I år väntas summan öka när kostnaderna för en stor scen inte längre behövs – Stadsparken har ju en scen redan.

– Vi samkör dessutom med Kultur­kontoret som flyttar en del av sin verksamhet på Sommartorget till Stadsparkens scen och har premiär för sin musikunderhållning om ­torsdagarna just den 6 juli. På det sättet behöver inte invånarna heller välja mellan musik eller lopp – vi löser så att allt är synkat tidsmässigt, säger Anna-Karin Sjöberg.

Som vanligt går överskottet till Majblommans lokalförening i Oskarshamn, som i fjol fick 20 000 kronor tack vare loppet.

Promenera runt

Den 6 juli är dagen för Oskarshamns stadslopp och precis vem som helst kan delta. Du behöver inte ens springa loppet om du inte vill, det går fint att exempelvis lunka eller ta en promenad med barnvagnen. Miniloppet på 300 meter för de allra minsta ­startar vid klockan 17.00 och barn­loppet på 500 meter startar 17.15. Båda dessa är i Stadsparken. 

Ungdomsloppet på tre kilometer startar klockan 17.30 och är för dig upp till 15 år. Vuxenloppet på sex kilometer är både med och utan tidtagning och startar 18.00 respektive 18.05. Dessa lopp har start och mål i Stadsparken, men går upp genom centrum. 

– Även om du inte vill delta, kom och heja på dem som springer/går! Det är ju även musikunderhållning på scenen innan och efter loppet, så det kommer bli en riktigt rolig dag. En uppladdning inför Latitud 57, som är på fredagen, säger Anna-Karin Sjöberg och fortsätter:

– Det känns riktigt bra att planera för loppet i år igen. ­Länsförsäkringar ägs av kunderna och samhälls­engagemang är en självklarhet för oss. Förutom välgörenhetsändamålet bidrar även stadsloppet till att barn och unga kommer ut och rör på sig. Aktiviteter om motverkar psykisk ohälsa. 

Årets samarbetspartners till Oskarshamns stadslopp är, förutom Länsförsäkringar Kalmar län som är huvudarrangör, Oskarshamns kommun, Hotell Post, Coop Flanaden, SOK Viljan, Attraktiva Oskarshamn, OSK Friidrott, Actic, Intersport och KrePart.

 

Anmälan

Två Latitud 57-biljetter lottas ut bland de 100 första som anmäler sig till Oskarshamns stadslopp. Anmälan sker via www.oskarshamn.com/stadslopp senast 2 juli. Kostnad: 200 kronor för vuxna och 75 kronor för barn. Allt överskott skänks till Majblommans lokalförening i Oskarshamn som stöttar utsatta barnfamiljer.