Prisvärt jubileumsfirande

Den välsorterade Lekia-butiken i Oskarshamn, som rymmer allt från babyleksaker till oum­bärliga attiraljer för studentfesten, fyller tio år. Givetvis kommer det att firas med riktigt bra erbjudanden och kampanjer hela året ut.

Vi drog i gång med erbjudanden redan under Tolvskillings­helgen och kommer ha olika slags rabatter hela året för att uppmärk­samma vårt jubileumsår, berättar Pernilla Rydersten som driver och äger butiken tillsammans med sin make, Fredrik Rydersten. 

Den som kontinuerligt vill ta del av Lekias erbjudanden och nyheter om sortimentet går med fördel med i Babya & Lekia Klubb.

Dekorativ studentfest

På tal om festligheter så vill ­personalen på Lekia passa på att hinta om en ­annan stor dag i Oskarshamn, näm­ligen studenten. Den 9 juni firar hundra­tals familjer i Oskarshamn att deras barn tar gymnasieexamen. I Lekia-­butiken finns det mesta som behövs för ett lyckat studentfirande. Heliumballonger, vanliga ballonger, girlanger, flaggor, studentkort och självklart små söta studentnallar. 

  Dekorationen gör halva studentfesten. Massor av ballonger, girlanger och dukar i blått och gult är jätte­trevligt och skapar en klassisk student­feststämning, säger Fredrik.

Har tre butiker

Förutom butiken i Oskarshamn så ­driver paret ytterligare två Lekia-­butiker i Kalmar, en i Hansa City och en i köpcentret Giraffen. 

– Tiden går fort när man har kul. Det är svårt att förstå att det är tio år sedan jag tog över butiken här i Oskarshamn och nu har vi tre butiker, säger Pernilla. 

Det var den 13 juni 2013 som hon blev ägare till butiken på Slottsgatan 17 som då gick under namnet Leksakshuset. Första åren drev Pernilla butik själv, men sedan 2019 har även Fredrik gått in helhjärtat i det.

Under de tio år som gått sedan Pernilla tog över butiken har ­utbudet onekligen breddats. Förutom de självklara trendleksakerna så finns det sedan 2017 även en komplett baby­avdelning med allt som småbarns­föräldrar behöver. Här finns många ­olika välkända märken. Britax-barn­vagnar, MaxiCosi bilbarnstolar och många fler. Men förutom ett brett och bra utbud så är service A och O för paret Rydersten.

– Bra service är honnörsord för oss. Kunderna ska känna sig nöjda när de går härifrån, säger Fredrik och ­Pernilla med ett leende.