Möter kunderna på ­deras hemmaplan

En tidig julklapp från ­Häradssparbanken – till alla oskarshamnare.

Med start den 14 december hålls öppet hus med en mängd aktiviteter i det nya råd­givningskontoret på Östra Torggatan.

– Det känns fantastiskt att kunna möta våra kunder i ­Oskarshamn på deras ­hemmaplan.

Häradssparbankens vd Christel Ödell är stolt över bankens långa tradition av hög kundnöjdhet som bland annat är ett resultat av vassa rådgivare som brinner för det fysiska mötet i kombination med att banken har digitala tjänster i framkant. Med en fjärdedel av kundkretsen i Oskarshamn är hon också mycket nöjd över att Häradssparbanken återigen går mot strömmen och öppnar kontor där kunderna finns. Dessutom i tider där branschen i övrigt kännetecknas av neddragningar och minskad service.

– Ett kontor i Oskarshamn har varit efterfrågat länge av våra kunder. Tack vare att vi som fristående bank kan ta lokala beslut i egen regi är det nu verklighet, säger hon.

Olika aktiviteter

Etableringen i Oskarshamn inleds med öppet hus torsdagen den 14 december då alla intresserade välkomnas till lokalerna på Östra Torggatan. Det kommer att bjudas på såväl guidning som fika, barnpyssel, tävlingar och ansiktsmålning. Det följs sedan upp av liknande aktiviteter fredag den 15 december.

– Under söndagen den 17 december, i samband med Vintertorgsaktiviteter, kommer spelare från IK Oskarshamn att finnas på plats. De yngre ­besökarna får även möjlighet att träffa tomten och lämna sina önskelistor, ­berättar Häradssparbankens marknads­ansvarige Robert Schöttke.

Öppet hus med olika aktiviteter fortsätter sedan dagligen fram till 21 december med speciellt fokus på kund­eventet Svårlurad den 18 december (läs mera om detta härintill).

– Under andra veckan 2024 inleder vi sedan vår verksamhet i Oskarshamn på allvar med daglig bemanning, fem dagar i veckan, på rådgivnings­kontoret, förklarar Christel Ödell.

Rullande schema

Häradssparbankens medarbetare Emilie Huuva, Yvonne Folkesson, Marie Mohs, Marie-Louise Svensson, Liselotte Kämpe, Annelie Ahlberg och Matilda Syrén är samtliga boende i Oskarshamns kommun och hör till de privat- och företagsrådgivare som kommer att jobba på det nya kontoret enligt rullande schema.

– Det känns väldigt spännande att både få jobba i Oskarshamn och möta våra kunder på deras hemmaplan, ­konstaterar Marie-Louise Svensson och de övriga nickar instämmande.

Samtliga har fått mycket positiva reaktioner kring Häradssparbankens nya etablering och de välkomnar både gamla och nya kunder till Oskarshamnskontoret.

– Vi är väldigt glada över att kunna träffa kunderna fysiskt och ha en hög tillgänglighet. Nu även i Oskarshamn, säger Liselotte Kämpe och kollegorna.

Inledningsvis kommer rådgivarna på det nya kontoret enbart ta emot bokade möten via Häradssparbankens huvudkontor i Mönsterås.

– Det kommer att finnas anslag på dörren och även information på vår hemsida kring hur man går till väga för att boka tid. Vi hoppas att många är nyfikna på oss och nu passar på att besöka oss under våra öppet hus-­dagar, avslutar Christel Ödell.

Rådgivarna Marie-Louise Svensson, Emilie Huuva, Yvonne Folkesson, Marie Mohs, Liselotte Kämpe och Annelie Ahlberg från Häradssparbanken ser fram emot att möta kunderna i Oskarshamn på deras hemmaplan.

Rådgivarna Marie-Louise Svensson, Emilie Huuva, Yvonne Folkesson, Marie Mohs, Liselotte Kämpe och Annelie Ahlberg från Häradssparbanken ser fram emot att möta kunderna i Oskarshamn på deras hemmaplan.

14 december, kl 15–18  

Fika, Barnpyssel, Ballonger & popcorn, Träffa IKO-spelare (17–18), Ansiktsmålning (16–18), Tävling

15 december, kl 15–18 

Fika, Barnpyssel, Ballonger & popcorn, Tävling 

17 december (Vintertorg­söndag), kl 11–14

Glögg, Fika, Träffa Tomten och lämna ­önskelista (12–14), Träffa IKO-spelare (13–14), Barnpyssel, Ballonger & popcorn, Tävling

18 december, kl 10–13

Fika, Barnpyssel, Ballonger, Tävling, Kundevent Svårlurad (09–10)

19 december, kl 10–13

Fika, Barnpyssel, Ballonger, Tävling 

20 december, kl 15–18

Fika, Barnpyssel, Ballonger & popcorn, Tävling, Ansiktsmålning (16–18)

21 december, kl 15–18 

Fika, Barnpyssel, Ballonger & popcorn, Fiskdamm, Tävling

 

Svårlurad

Ett event kring tema digital ekonomi och bedrägerier. Bedrägeriförsöken ökar och har blivit ett stort samhällsproblem där vem som helst kan bli utsatt. Under träffen bjuder Häradssparbanken på fika följt av föreläsning, tips och guidning om hur man undviker att bli utsatt för bedragare. Svart eller grå dosa kan bytas ut mot den säkrare orangea dosan.

 

Text: Mikael Bergkvist, Foto: Curt-Robert Lindqvist