Latitud 57 i digitalt format

Trots att festivalen är flyttad till 2021 är inte festen inställd.  Samla familj och vänner och ratta in Latitud 57 på ­Facebook eller webbsidan 2020.latitud57.se!  En imponerande line-up har på rekordtid piskats ihop. The Quill, Mollie Minott, Fake och Namelle är några av ­artisterna som spelar online. 

På Latitud 57 i år skulle band och artister som The Ark, Tomas ­Ledin, Icona Pop och Sven-­Ingvars ha spelat. Men likt de flesta festivaler tvingades Brädholmen Event ta det tråkiga beslutet att ställa in i år.  

– Tillsammans med oskars­hamnarna skapar vi ändå något positivt, trots situationen som råder, säger festival­general Christian Åberg om beslutet att köra årets festival i digitalt format. 

Direktsända konserter

Via datorer, smartphone och surfplattor kan festivaldeltagarna följa konserterna i realtid. Under fredag och lördag, den 3-4 juli, bjuds det på ett tiotal livestreamade konserter. 

– Det blir i princip samma öppet­tider som det skulle varit i vanliga fall. Livespelningarna kickar igång klockan 17.00 och så kör vi fram till midnatt, fredag och lördag, På det här sättet ­håller vi festivaltraditionen vid liv. 

Två scener används, stora teater­scenen på Forum och den nya Kulturkanalen­studion i Oskarshamns ­Kulturhus. 

Filmade inslag

Det bjuds inte bara på livesända konserter. Filmade inslag kommer att blandas med massa annat skoj under helgen. 

– Ett filmat inslag kommer att visa vinnarna från den auktion som ­Auktionshuset Thelin & Johansson har hjälpt oss med. 

Den som ropar in auktionen får lördagen den 4 juni hemma i sin egen trädgård njuta av den åtta man starka glädje­orkestern Louisiana Avenue som bjuder sin publik på festival­stämning och karneval­syra! Oavsett väder, tidpunkt och plats lyckas bandet med konststycket att transportera sin ­publik till New Orleans och Mardi Gras. Dess­utom kommer mästerkocken Peter Forneheim att tillreda en riktig ­Louisiana cajun grill diner med rätter som får smak­lökarna i gungning. 

– Vi säljer också digitala biljetter till året festival via Nortic. Trots pandemi­tider tänkte vi försöka slå publik­rekord. Självklart är det frivilligt att köpa en digital biljett, det här är ett sätt för publiken att ekonomiskt stötta festivalens fortlevnad, säger Christian Åberg. 

Text: Urban Löfqvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Program Latitud 57

– 2020 Livestream

Fredag 3 juni

17:00: Freda! Freda!

18:00: Soul Bizniz

19:00: Marikas Latitud-quiz

20:00: Mollie Minott

21:00: Snacka Kiss med Quill

22:00: Carl Jörneklint & Vemodet

23:00: O491

Lördag, 4 juni

17:00: This is Talent Coach

18:00: Namelle

19:00: Trädgårdsfest med Louisiana Avenue 

19:30: Clara Rubensson

20:30: Fake

21:30: Latitud-Bonanza

22:30: The Quill

23:30: Gemensam Avslutning

OBS! Alla tider är preliminära! Eventuella ändringar i programmet aviseras på 

www.2020.latitud57.se och 

www.facebook.com/latitud57