Lättstruken utomhusfärg – top of the line

Ett heltäckande resultat – med bara två strykningar. 
Harald Svenssons nya utomhusfärg Caparol imponerar på den lokala fastighetsägaren Urban Poopuu.
– Mer lättjobbad färg får man leta efter, säger han.

Fastighetsägaren Urban Poopuu är riktigt nöjd med sitt val av fasadfärg från det tyska märket Caparol.

Urban Poopuu äger fem fastigheter i Oskarshamn som han gjort om till lägenheter för privatpersoner. Han blev också Harald Svenssons Måleriaffärs första kund när det gäller Caparols färg för mineraliska underlag, det vill säga en putsad fasad i detta fall.
– Håller på att renovera fasaden på min fastighet på Dammgränd 30 och blev rekommenderad att köpa just Caparol av Lasse och Johan på Haralds (ägarna). Har samarbetat med dem länge tack vare deras långa erfarenhet i branschen och för att de alltid håller en hög servicenivå, säger han.
Harald Svenssons Måleriaffär är de enda i Oskarshamn som säljer Caparols färgpalett. Tyska Caparol är en internationell färgexpert som utvecklar och marknadsför unika puts- och måleriprodukter av högsta kvalitet.
Varumärket ägs av DAW-koncernen som är en av Europas största och ledande färgföretag.
– Det känns väldigt roligt att sälja färg av den här kalibern. Caparol är verkligen top of the line och faktiskt Europas mest sålda färg på mineraliska underlag. Detta i samband med att den är efterfrågad av yrkesmålare gjorde att vi tog beslutet att satsa på märket här i Oskarshamn, säger ägaren Lars Göransson.
Caparol går att använda även på andra underlag, som som träfasader. Fördelen även här är att det bara krävs två strykningar.
– Andra färger kräver åtminstone tre. Med Caparol är den första strykningen grundfärgen och den andra strykningen den avslutande, täckande färgen. Det innebär att man sparar både tid och pengar i slutänden, säger Lars Göransson.
Något som uppskattas mycket av Urban Poopuu som förutom sina fem fastigheter även jobbar som busschaufför hos lokala Fårbobuss.
– Det är mycket att göra ibland och då är det väldigt bra att det finns en tidsbesparande färg! Är också väldigt nöjd med resultatet. Färgen på fasaden fick ett härligt djup och blev mycket täckande. Kan verkligen tänka mig att köpa Caparol igen när det är dags för nästa renovering, säger han.

Text: Kristin Wennerström
Foto: Curt-Robert Lindqvist

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.