En koncernchef med visioner

Sedan årsskiftet är det Jonas Kihlberg som basar över Elajo.
Som koncernchef har han stora visioner för framtiden och hur verksamheten ska utvecklas och gå mera mot flera helhetsåtaganden.

Hur har det gått under det första halvåret?
– Det har varit en mycket bra start på året. Inledningen är den bästa på tio år, samtidigt som det har varit mycket omställningar från kärnkraften.
Vad händer på Elajo just nu?
– Vi håller på att se över vår långsiktiga strategi som ska vara färdig i höst. Bland annat driver El & Energiteknik ett projekt tillsammans med Etec där vi ska ta fram en plattform för tekniska system inom industri och fastigheter.
Visioner för framtiden?
– Elajo ska gå från att vara ett el-, energi- och mekanikföretag till att ta helhetsåtagande när det gäller lösningar inom alla teknikområden och bli en funktionsleverantör. Vi har precis beslutat om en ny jämställdhetsplan som syftar till att öka antalet kvinnliga anställda från dagens åtta procent till 20 procent år 2020.
Vad fick dig att ta jobbet som koncernchef för Elajo?
– Det är ett spännande företag i utvecklingsfas som verkar i en bransch i förändring. I den här rollen har jag även möjlighet att göra verklighet av mina visioner och får dessutom jobba med kompetenta människor.
Hur trivs du med Oskarshamn?
– Det är en jättefin stad med närheten till vatten och hamnmiljö. Efter en lång vinter och vår längtar jag verkligen till sommaren. Att vistas vid havet är rogivande.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Mikaela Lindholm

JONAS KIHLBERG
ÅLDER: 48 år
FAMILJ: Fru Anna och fem barn; Johan 25 år, Karl 23 år, Julia 17 år, Gustaf 5 år och Elvira 3 år
BOR: I Lerum utanför Göteborg
GÖR: Koncernchef på Elajo
SYSSLAR MED PÅ FRITIDEN: Gillar idrott i alla former – tittar gärna på fotboll, joggar och spelar golf. Fixa i trädgården och växthuset tillsammans med hustrun.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.