Dubbel framgång i skönhet

Enäggstvillingar och numera gemensamma ägare till Studio W. För Sara och Felicia Weberbauer var det en självklarhet och starta skönhetssalongen tillsammans.

Sara Weberbauer fixar håret på nyanställda frisören Amelia Ljung. I bakgrunden ser vi Isabelle Bystedt som hyr en stol i salongen.

– Vi sitter ju nästan ihop. Dessutom kompletterar vi varandra och kan dra nytta av varandras kunskaper och erfarenhet för att ge kunderna en komplett helhetsbehandling. Här finns allt på
ett och samma ställe, framhåller Sara leende och Felicia nickar instämmande.
Sara hade jobbat som frisör ett år och Felicia var relativt nyutbildad ögonfransstylist när de bestämde sig för att satsa på något gemensamt. Den första juni öppnade de StudioW i de nyrenoverade lokalerna på Dammgatan. Nyligen anställdes Amelia Ljung som frisör och sedan tidigare hyr även Isabelle Bystedt en stol i salongen.
– Det har gått över förväntan och vi har haft fullt upp sedan dag ett. Vi har huvudsakligen marknadsfört oss via sociala medier och det har medfört en stor och återkommande kundkrets, berättar Felicia.
Studio W riktar sig med sina olika behandlingar till både män och kvinnor i alla åldrar. När det gäller frisörsalongen utförs allt från klippning och hårförlängning till färgning och olika typer av uppsättningar för festligare tillfällen.
– Det är kul när kunderna vill göra något speciellt med sitt hår. Nu på hösten går det mot lite kortare och mera prydliga frisyrer i mörkare nyanser, förklarar Sara.
Även ögonfransförlängningarna följer till viss del trender och modenycker. Just nu är de tätare och fluffigare volymfransarna populärare än de enklare singelfransarna.
– Volymfransarna innebär en mer märkbar förändring. En del väljer även färgade fransar för att få ett mer speciellt utseende, berättar Felicia.
Hennes målsättning är att så småningom även utbilda sig till nagelteknolog. Tills dess har Studio W ett samarbete med Snygga Naglar från Stockholm som finns på plats i Oskarshamn en gång i månaden.
– Vi bryr oss om våra kunder och oavsett vilken eller vilka behandlingar man gör hos oss ska man alltid vara nöjd, betonar Sara och Felicia.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Mikaela Lindholm

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.