Världsunik kompetens gynnar hemmaplan

Under de senaste 25 åren har Mats Sjöstrand jobbat med värme, kyla och ventilation över hela världen. Det har givit A.M.O Klimatteknik en unik erfarenhet och kompetens kring installation och service av olika typer av klimatprodukter.

A.M.O Klimatteknik är involverade i många spännande utlandsuppdrag. Nyligen på en stor vindkraftspark utanför Sassnitz.

Mats Sjöstrand och tre kollegor från A.M.O Klimatteknik är nyligen hemkomna från den stora vindkraftsparken Wikinger Offshore Wind Farm närmare tio kilometer utanför Sassnitz i Östersjön. Där har de moderniserat klimat­ och ventilationssystemet på det flytande hotell som härbärgerar vindkraftparkens personal.
– Det är ett uppdrag vi har fått tack vare tidigare erfaren­ heter. Det är en speciell arbetsmiljö som både kräver viss utbildning och specifik kompetens. Vi har gjort liknande jobb åt samma kund tidigare på olika ställen i Europa samt i Australien och Karibien, berättar Mats.
Under årens lopp har han byggt upp ett brett kontaktnät med både kunder och leverantö­rer över hela världen. Detta, i kombination med inno­vativa och specialanpassade lösningar efter kundernas behov och önskemål, har givit såväl Mats som A.M.O Klimat­teknik ett väl­renommerat och internationellt rykte i branschen.
– De speciella jobb vi har gjort runt om i världen har även bidragit till att vi har blivit duk­tigare på hemmaplan. Mycket av den erfaren­het och kom­petens som vi har samlat på oss har vi stor nytta av vid lokala uppdrag för både företag och privatpersoner, framhåller Mats och tillägger samtidigt att efterfrågan på A.M.O Klimattekniks tjänster ökar stadigt.
– Vi är i dagsläget tio anställda totalt, varav två är stationerade i Vimmerby. För att kunna åta oss alla uppdrag är vi i behov av ytterligare erfarna kyltekniker, säger han.
Inom kort åker Mats Sjöstrand iväg på ytterligare ett spännande utlands­uppdrag. Det handlar om renovering av en större kylanläggning på en båt vid ett oljefält, cirka 100 sjömil utanför Brasiliens kust.
– Det är faktiskt ganska impone­rande att ett litet företag från Oskars­ hamn anlitas till sådana här uppdrag ute i världen. Det är dessutom ett kvitto på att vi är duktiga på det vi gör, konstaterar han stolt.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.