Full fart i anrik klubb

Med ny tränare och en anläggning under renovering är 120-årsjubilerande Oskarshamns Tennisklubb redo för framtida utmaningar. Målet är fler tävlingar och mera aktiviteter.

Verksamhetschef Malin Eriksson Wenell ser ljust på framtiden för den anrika föreningen. Under det senaste året har tennishallen rustats upp med bland annat ny belysning och ny venti­lation. Vid årsskiftet kommer även det gamla filtgolvet att ersättas med ny hardcourt.
– I samband med renoveringen har vi även gjort om vår kafeteria. Förhoppningen är att få mera folk i omlopp här under dagarna och kanske även erbjuda lättare lunch i kombina­tion med tennisträning, säger hon.
I augusti rekryterades Johan Nyström som ny chefstränare och Florian Cmoczek som hjälptränare. I tennisskolan för ungdomar mellan 5 och 17 år finns ett 60-­tal aktiva varav cirka tio tävlingspelare.
Även bland seniorerna finns flera aktiva tävlingspelare. I föreningen finns också minitennis för de yngsta och en omfattande veteranverksamhet.
– I februari arrangerar vi XL Bygg Open Indoor. Vi jobbar även på att få in någon större tävling under hös­ ten samt flera tävlingar för de yngre spelarna, säger Malin Eriksson Wenell som också är glad över att Rebecka Sternisa Bellander kommer att satsa mot Paralympic Games i Tokyo 2020.
– Hon är vårt största affischnamn och vi kommer att stödja hennes satsning.

Text och foto: Mikael Bergkvist

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.