Laddar för ny revysuccé

Ett par favoriter i repris. Och massor av nya nummer och karaktärer. Skärtorsdag den 18 april är det premiär för lokalrevyn På ́t Igen.
– Det har inte varit några problem att hitta uppslag, säger skådespelaren och textförfattaren Krister Wallman.

Förra årets comeback för lokalrevyn i Oskarshamn blev en hejdundrande succé. Krister Wallman och de övriga i revygänget medger att det också sätter ribban för årets upplaga.
– Då var vi oskulder. Nu har publiken förväntningar och vi måste visa vad vi kan.

Tre glada förskolebarn i gestaltning av Jeanette Erlandsson, Magnus Ihse och Evalott Harrysson.

– Samtidigt har vi haft mer tid på oss till förberedelser och repetitioner. Så det ska nog bli minst lika bra som förra året, tillägger Magnus Ihse.
Krister Wallman och Joakim Andersson står bakom merparten av texterna till de sammanlagt 28 nummer som ges i två akter.
Som sig bör i en lokalrevy kommer de att spegla aktuella händelser och företeelser i kommunen genom dialog, sång och dans.
– Jojjes, parkeringsplatserna i centrum, akuten, tågen som inte går och konstellationen mellan S och M. Det har hänt en massa saker under året som på något sätt kommer att lyftas fram i revyn. Håkan Juholt och Leif Axelsson är också två namn som alltid är aktuella i revysammanhang, säger Krister Wallman utan att avslöja på vilket sätt.
De som såg förra årets revy får möjlighet att återstifta bekantskapen med den beresta karaktären Gunhild. Likaså de två fiskargubbarna som nu har blivit tre. När det gäller skådespelarna bakom de olika karaktärerna och även övriga aktörer i revyn är det idel kända och återkommande ansikten inklusive regissör Mats Sandelius. Den enda nykomlingen är Attraktiva Oskarshamns vd Jan Hardebrandt som debuterar på revyscenen.
– På scenen har jag stått åtskilliga gånger tidigare. Men inte i det här sammanhanget. Det ska bli jättekul samtidigt som jag är lite orolig att jag börjar bli för gammal för att komma ihåg texter utantill, säger han leende.
På ́t Igen kommer att spelas under totalt nio föreställningar i april på Forum.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist