Välgörenhetslopp för alla

Loppet där hela familjen kan delta – ung som gammal. Samtidigt som ni hjälper andra familjer genom Majblommans lokalförening i Oskarshamn. Missa inte årets stadslopp torsdagen den 4 juli!

För femte året i rad arrangerar Länsförsäkringar Kalmar län ett stort stadslopp i Oskarshamns centrum, tillsammans med ett flertal lokala företag och föreningar.
– Vi som kundägt bolag tycker att det är en naturlig del i att vara delaktiga i stadsloppet. Det blev en stor folkfest i fjol och det lär bli ännu större i år. Samma dag är det nämligen den stora musiktävlingen P4 Nästa, direkt från Lilla torget. Det
är också invigning av sommartorget, berättar Anna-Karin Sjöberg på Länsförsäkringar Kalmar län.
Skriv alltså upp 4 juli i kalendern – då sjuder det av liv i centrum. Det som är speciellt med just Oskarshamns stadslopp är att allt överskott går till välgörenhet. Förra året samlades det in drygt 65 000 kronor, vilket är rekord, till Majblommans lokalförening i Oskarshamn.
– Otroligt roligt förstås. Det känns bra i hjärtat att kunna hjälpa ekonomiskt utsatta barn och ungdomar i Oskarshamn. Ändamålet för årets välgörenhet blir faktiskt samma organisation, behovet är stort framför allt hos ensamstående föräldrar, säger Anna-Karin Sjöberg och nämner att alla ekonomiska bidrag från Majblomman är behovsprövade efter ansökan.
– Du som springer gör verkligen skillnad för andra familjer, lokalt dessutom, fortsätter hon.
Det blir fem lopp totalt: miniloppet (300 meter), barnloppet (500 meter), ungdomsloppet (3 kilometer) och två vuxenlopp (6 kilometer) med och utan tidtagning. Alla kan vara med – oavsett om du är elitlöpare, vardagsmotionär eller bara vill gå en promenad med barnvagnen.
Förra året deltog 197 barn och ungdomar, samt 215 vuxna personer på stadsloppet. Ännu fler hade tagit sig in till centrum för att heja på. Dessutom visar flertalet lokala föreningar upp sina verksamheter med olika prova på-aktiviteter på Stora torget. Årets anmälan till stadsloppet har öppnat och det finns fördelar med att anmäla sig direkt – bland annat får de första 100 en goodiebag laddad med en massa skoj. Så surfa in på www. oskarshamn.com/stadslopp på en gång!
Sista anmälan är 2 juli, men det går att efteranmäla samma dag som loppet (dock mot en högre kostnad).

Text: Kristin Wennerström
Foto: Privat

FAKTA OSKARSHAMNS STADSLOPP
Förra årets stadslopp genererade rekordsumman 65 575 kronor till Majblommans lokalförening i Oskarshamn. Förutom stöden i form av kläder/skor, cyklar, simskola, julklappar och annat som försäljningen av Majblomman genererar, kunde föreningen tack vare Stadsloppets generösa gåva satsa på mycket efterfrågade sommaraktiviteter. Så som korta resor med kost och logi till Kolmården, Gröna Lund och Skara sommarland. Ett mycket uppskattat stöd hos barnen som med största sannolikhet inte skulle ha möjligheten att åka någonstans på sommaren.