Konstrunda i augusti

Alltifrån målningar till keramik. Missa inte när lokala konstnärer ställer ut sina verk på Solkustens konstrunda den 24-25 augusti.

Redan på fredagen den 23 augusti från klockan 17 finns chansen att se alla konstverk i en samlingsutställning på Hotell Post.
– Våra konstverk finns att beskåda i matsalen och hotellet dukar upp med en härlig sommarbuffé. Är det något särskilt konstverk man gillar, är det perfekt att kunna besöka den konstnären sedan, säger konstnären Li Ahlberg.
Det är sjätte året Solkustens konstrunda arrangeras och i år är det 29 konstnärer som deltar, från Solstadström i norr och Påskallavik i söder. Det finns även två konstnärer i Målilla och Fnyrfall utanför Ishult. Vissa ställer ut hemma i sina ateljéer medan andra samlar sina verk i bland annat Konsthuset, Kråkerumsbacken och Källströmsgården. Tiden båda dagarna är klockan 11-17.
– Det är målningar, teckningar, skulpturer av olika slag, men också konstverk i keramik, läder och glas. Årets tema är rörelse och alla har sina uttryckför detta, säger Karolina Pronckute, konstnär och ledamot i styrelsen för föreningen Solkustens konstrunda.

Text & foto: Kristin Wennerström