Erfaren massör blandar hårt och mjukt

En kombination av styrka och avslappning. Under sina tio år som massageterapeut har Ieva ­Maskava utvecklat en helt egen teknik.
– Min signaturmassage är en perfekt blandning som ger resultat, förklarar hon.

Trots att det bara är drygt ett år sedan Ieva och hennes familj flyttade från Riga i Lettland till Oskarshamn har hon redan hunnit etablera sin massageverksamhet, MI Friskvård, och byggt upp en trogen kundkrets.

– Jag bestämde mig redan från början att snabbt lära mig språket för att komma in i samhället. Sedan har det faktiskt gått väldigt smidigt, berättar hon på nästintill felfri svenska som hon har tagit till sig via privatundervisning på internet.

 

Det var i samband med att Ievas man fick arbete som plåtslagare i Oskarshamn som även hon och övriga familjen bestämde sig för att låta flyttlasset gå till Sverige. Ganska snart bestämde hon sig för att även fortsätta med sin massageverksamhet.

– Jag gick en internationell massageskola i Riga för närmare tio år sedan. Då hade jag anställning på ett kontor och var ganska trött på det jobbet. Efter massageutbildningen började jag först att jobba en dag i veckan som massageterapeut. Så småningom blev det heltid och för fem, sex år sedan startade jag eget. Med den erfarenheten kändes det ganska självklart att fortsätta med verksamheten i Sverige. När jag dessutom hittade den här lokalen vid Humleplan var det inget att tveka på, förklarar Ieva.

Hon beskriver MI Friskvårds signaturmassage som i grunden klassisk massage med inblandning av bland annat thaimassage, indisk ayurveda, akupunktur och flera andra tekniker.

– Utgångspunkten är varje kunds behov och förutsättningar som jag anpassar massagen efter. De som kommer hit har ofta fysiska krämpor; ont i rygg och nacke, huvudvärk, svårt att röra sig, ischias och liknande.

 

Genom att kombinera stark massage med mera avslappnande tekniker sätter Ieva igång kroppens blod-genomströmning och får igång energin samtidigt som behandlingen har en avstressande effekt.

– Många kunder har berättat att massagen även har psykiska effekter och bidrar till att öka halterna av må-bra-hormoner och endorfiner i kroppen, förklarar hon.

Efter ett år i Oskarshamn har Ieva planer på att utöka MI Friskvårds verksamhet. Hon är i full gång med att lära upp ytterligare en massageterapeut.

– Nu har jag etablerat mig här och byggt upp en återkommande kundkrets. Det finns även möjlighet att expandera i de här lokalerna. Så det känns verkligen som rätt -tillfälle att satsa vidare, konstaterar Ieva Maskava leende.