Heta pumpar mot nya mål

En förhållandevis liten aktör med hög kompetens och stora ­ambitioner. Invest Living Scandinavia, med huvudkontor, lager och kund­support i Oskarshamn, erbjuder prisvärda och klimatsmarta energi­produkter till kunder över hela Norden.

Vd Mattias Fors och affärsutvecklare Korab Gashi visar runt på det drygt 1 200 kvadratmeter stora lagret med hyllor från golv till tak. 

Här ryms en mängd värmepumpar av olika modeller, varmvattenberedare, fläktkonvektorer, portabla AC samt tillbehör och reservdelar. I de nyrenoverade och anpassade kontorslokalerna intill huserar personalen som ansvarar för allt från produktutveckling och teknisk support till garanti- och reservdelshantering.

– Vi arbetar seriöst och långsiktigt med kvalificerad och tillgänglig support. Med vår höga kompetens är vi också en viktig länk mellan kund och tillverkare där vi hjälper till med utveckling och anpassning för att kunna erbjuda de bästa produkterna för den nordiska marknaden, förklarar de.

Fördubblad omsättning och fortsatt hög tillväxt. Vd Mattias Fors ser postivt på framtiden för Invest Living Scandinavia.

Expanderat

Invest Living Scandinavia startade i sin nuvarande form 2011. Från att ursprungligen ha importerat och sålt vidare luft/luftvärmepumpar i eget namn är detta numera bara en del av verksamheten.

– Luft/luftvärmepumparna är fortfarande den största produkten. Sedan några år tillbaka samarbetar vi även med ett antal större kunder, bland annat Solar Sverige AB och Baxi, där sistnämnda integrerar våra luft/vattenvärmepumpar till befintliga värmesystem under eget varumärke, förklarar Mattias Fors.

Bland återförsäljarna av Invest Living Scandinavias värmepumpar och övriga energiprodukter finns bland annat Elajo El & Energiteknik. På den lokala marknaden i och runt Oskarshamn innebär det ett unikt samarbete som gynnar konsumenten.

– Vi har alla produkter, tillbehör och reservdelar på plats på lagret i Oskarshamn för snabb leverans. Vi kan även vid behov snabbt skicka ut egna tekniker för att lösa eventuella problem. Detta ger en helt unik trygghet för kunden och ger oss en direkt feedback på våra produkter, säger Korab Gashi.

Affärsutvecklare Korab Gashi framhåller den höga kompetensen som Invest Living Scandinavia har kring värmepumpar.

På uppgång

Branschen är på stadig uppgång och för Invest Living Scandinavia ser framtiden positiv ut.

– Under de senaste åren har vi fördubblat omsättningen och vi tror på en fortsatt mycket bra tillväxt. Vår målsättning är att växa både organiskt och med nya produkter samtidigt som vi har högsta prioritet på att ta ansvar och supporta de affärer vi redan har gjort. Det innebär att vi har behov av ytterligare kompetent personal under det kommande året, framhåller Mattias Fors med instämmande nickar från Korab Gashi.

Text: Mikael Bergkvist

Foto: Curt-Robert Lindqvist

 

Fakta

Invest Living Scandinavias ­verksamhet

Produktutveckling

Import

Garantihantering

Teknisk support

Reservdelshantering

Lager/Logistik

Varumärkeshantering

Anpassning för EU-regler

 

KAMPANJPRIS

I samarbete med ­Elajo i ­Oskarshamn ­erbjuder ­Invest Living fantastiska priser för ­luftvärmepumpar, ­installerat och klart!

För mer information om kampanjen och alla villkor vänligen läs mer på www.investliving.se/kampanjer

Priser från 12 995 kronor

Kampanjen gäller till 31 mars 2022