Redo för att möta vårsolen

Färgade och tonade glas. Gärna inramade med stora, kantiga bågar.
Specsavers i Oskarshamn berättar om det trendigaste just nu.

– Det finns mängder med olika toningar att välja mellan. Grönt, grått, brunt, blått, rosa, gult… Tonade glas för både inomhus­ och utomhusbruk är definitivt vår­ modet. En fortsatt stark trend 2022
är transparenta glasögonbågar eller bågar i dimmiga, pastelliga färger. Gärna ljusrosa, gråbeige och mildblå med kantiga former. Många av de nya kollektionerna av bågar görs av åter­ vunnen plast, så det finns ett tydligt miljötänk, säger optikerassistenten och säljaren Maja Stavervik på Specsavers i Oskarshamn.

De så kallade gradalglasen, som skyddar ögonen mot UV-­strålar, har en toning som är mörkast upptill och ljusast nedtill. Med alternativ både kring färg och mörkhetsgrad, blir glas­ögonen en modeaccessoar som framhäver användarens personliga stil.
– Vi har ett stort utbud av tonade glasögon här på Specsavers i Oskars­hamn. Kom gärna förbi och prova om det passar dig, säger Maja Stavervik och tipsar om att Specsavers har ett vårerbjudande under vecka 17­-19 med 40 procent på ett par kompletta glas­ögon vid köp av båge från 795 kronor.

Dubbelt så stort

I november flyttade Specsavers till nya, fräscha lokaler på andra sidan Köpmangatan. Med dubbelt så stor yta och två tydligt avgränsade ytor; en visningsdel med exponering och provning av hela glasögonsortimentet och en klinisk del med väntrum, tre undersökningsrum och ett separat utrymme för linsträning, har hela butiken fått en rejält lyft.
– Nu kan vi ta emot ännu fler kunder än förut. Och de nya lokalerna har också tagits emot väl, många har sagt hur ljust och fint det blivit. Det känns fantastiskt bra, säger Patricia Stavervik, som äger verksamheten tillsammans med Jenny Solberg.

Patricia Stavervik startade Specsavers 2008 och hade då fyra anställda. Utvecklingen har sedan dess gått som tåget och nu jobbar ett 15­-tal i butiken. Ytterligare fyra personer jobbar på Specsavers i Västervik, som hon startade den 7 april.

I april kom också den nya ögon­bottenkameran. Genom den­na kan optikern ta bilder på näthinnan och upptäcka tidiga förändringar, ögonsjukdomar, tumörer och mycket annat.
– Det är otroligt viktigt att göra synundersökningar åtminstone vartannat år och ha koll på sin ögonhälsa. Precis lika naturligt som att gå till tand­läkaren och undersöka tänderna, säger Patricia Stavervik som är utbildad optometrist.

Vårens nyheter på Specsavers ser du nedan!