Mer plats för god handling

Snabbare flöde och bättre arbets­miljö. Såväl kunderna som personalen gynnas när Coop Flanaden bygger om ­kassorna i butiken.
– Jätteviktigt för hela ­upp­levelsen, säger butikschef Kalle Josefsson.

Varje dag fylls Coop Flanaden av fikasugna, storhandlare och av människor på jakt efter en snabb lunch. För att göra passeringen genom butiken så effektiv som möjligt har nu kassalinjen möblerats om och gjorts smidigare och snabbare för kunderna.  

– Syftet är att underlätta på alla sätt vi kan. Det ska vara enkelt att handla hos oss, understryker Kalle Josefsson.

Huvudkassan har fått en ny ­placering längst till höger i kassalinjen. Detta ger personalen bättre överblick och dessutom möjlighet att ge snabbare service till Shop­Express- och självutcheckningskunder. Huvud­kassan har även ­flyttats in mot butiken för att skapa mer yta för den som packar sina varor. 

– Ett önskemål från kunderna som känns jättebra att kunna infria. Det har vid vissa tidpunkter känts trångt mellan kassorna och förbutiken. Att vi snabbare betar av köerna och att vi skapar lite extra utrymme efter huvud­kassan förbättrar situationen. Det är viktigt att vi satsar på våra bemannade kassalinjer med den ­personliga service som de erbjuder. Samtidigt är Shop­Express och självutcheckningen väldigt populära och blir nu ännu enklare att använda, ­konstaterar Kalle Josefsson.

Ökat kundflöde

En följd av omgörningen blir också att utrymme frigörs för sittplatser åt köande kunder till förbutiken, som erbjuder allt från busskort och post till spel och fika. Att butiken, som bara har fem år på nacken, redan byggs om är helt naturligt enligt Kalle Josefsson. Bland annat har ett ökat kundflöde skyndat på behovet av åtgärder.  

– Det är förstås glädjande att oskarshamnarna väljer att handla hos oss i allt större utsträckning. Och trots att lokalerna är nybyggda går det alltid att göra allting lite bättre. Den nya kassalinjen är ett resultat av att vi hela tiden tittar på förbättringar och tar till oss av den feedback som kunderna ger oss. Vi försöker hela ­tiden se möjligheterna med att förändra och  förbättra.

Text & foto: Jonas Axelsson

 

Självskanning på Coop

ShopExpress är en funktion för självskanning och är en kostnadsfri förmån och service för Coop-medlemmar. Du behöver endast dra ditt Coop-kort för att få tillgång till en skanner – det behövs ingen särskild ansökan eller aktivering. I butiken skannar och packar du dina varor samtidigt. Priset ser du i displayen på skannern. I ShopExpress-kassan betalar du direkt utan att behöva lägga upp några varor på bandet.