Efterlängtad allsång

Det blir allsång för hela slanten onsdagen den 19 juli. John Lundvik, Anna Bergendahl, Renaida och ATRON står på scenen tillsammans med allsångsledare Peje Johansson när ­Allsång på torget i Mönsterås sker för tolfte gången.

Vi har satsat på kvalitet och artister för alla smakriktningar och åldrar. Tillsammans med våra medarrangörer och samarbetspartners är det möjligt att hålla den här höga nivån på ­allsången, som har fri entré för alla, säger Robert ­Schöttke, marknadsansvarig på Häradssparbanken som håller i evenemanget.

Dessutom är Mojje gästartist på eftermiddagen klockan 15.30 vid ­Allsången för barn. 

– I år har vi lite extra fokus på barnfamiljer. Det känns mycket kul att kunna bjuda på detta i tider när det är tufft och ansträngt för många, säger Robert Schöttke. 

Häradsspar­banken har ­anordnat Allsång på torget sedan 2010, då ­banken firade 100-årsjubileum. Listan på alla artister som uppträtt i  Mönsterås sedan dess är lång och innehåller alltifrån lokala ­artister till rikskända melodi­festivaldeltagare och rock­legender. 

Succé från start

– Vi bestämde oss redan från början att ta rygg på före­bilderna ­Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg. Med hjälp av Peje Johansson, känd allsångs­ledare som har ­varit med sedan starten, har vi lyckats attrahera en bred publikgrupp och besökare från både när och fjärran.

Allsången har sanner­ligen varit en succé ­redan från start och otroligt upp­skattad av både besökare och lokal­invånare. Det är inte många orter i den här ­delen av landet som kör allsång med ­artister på det här sättet – med fri entré dessutom. 

– Det här är kanske en av ­sommarens höjdpunkter i Mönsterås, konstaterar Robert Schöttke. 

Allsång på torget sker den 19 juli klockan 19.00–21.00. Ta gärna med egen stol. Dagen efter, den 20 juli, välkomnas allmänheten till Lions ­sommarmarknad i Mönsterås.

Text: Kristin Wennerström