Skrämmande bingo i Fallebo

På Fallebo gård blir det traditionsenlig spökbingo. I drygt tio år har folk vallfärdat till Fallebo på Halloween för att låta sig skrämmas. 

Bakom arrangemanget står Magasinets Vänner. Till sin hjälp har föreningen drygt 20 spöken, vålnader, gengångare och andra skrämmande varelser utplacerade längs den kilometerlånga bingorundan. Spökbingot är lördagen den 28 oktober från klockan 18.00 till 20.00.

Ingen åldersgräns är satt, däremot kan spökena välja att inte vara lika läskiga beroende på om det är små barn med.

– Vi anpassar såklart läskigheten efter barnens ålder. Alla är välkomna att delta och det är även barnvagnsvänligt. Vi tänder marschaller längs hela rundan, säger Gith Walder från Magasinets Vänner.

En bingobricka kostar 20 kronor och det finns möjlighet att köpa fika. Endast Swish gäller som betalning.

– Vi räknar med att det blir mycket folk. Senaste åren har vi haft runt 2 000 besökare, så det kan bli lite svårt med parkeringsplatser. Därför uppmanar vi besökarna att parkera vid Brukshundsklubben eller campingen. Alternativt cykla eller promenera hit, säger Gith Walder.

Växer varje år

Magasinets vänner började med spökbingo i slutet på 00-talet. Antalet besökare har växt stadigt från år till år.

– Vi tycker vi har hittat ett koncept som fungerar. De senaste fyra, fem åren när det har varit så många besökare kan det bli lite långa köer vid bingostarten, men vi brukar lösa det genom att vi har spöken som går runt och säljer bingobrickor, säger Gith Walder.

Bingovinsterna består av kaffe och choklad. Magasinets Vänner säljer också lotter under kvällen och i potten ligger en del företagssponsrade vinster.

– Varje år tänker vi att den här gången så blir det nog inte lika mycket folk som tidigare, men så blir det i alla fall. Jag minns att det redan första året kom betydligt fler människor än vi räknat med, då var det strax under 500 personer och nu som sagt brukar det bli runt 2 000. Det känns kul att det vi gör är så uppskattat av oskarshamnarna, säger Gith Walder.