Hett att gå kurs på TM

Skräddarsydda utbildningar för alla behov. 

TM Utbildning löser det mesta. Och håller koll på när det är dags att utbilda sig igen! 

– Vi har allt från Heta arbeten och Fallskydd med räddning, till HLR. Med flertalet yrkesverksamma instruktörer håller vi en hög kompetens och är det självklara lokala valet.

Det framhåller trion Magnus Axelsson, Lena Axelsson och Freja Engström som är mer redo än någonsin att ta emot både privat- och företagskunder.

– Vi har alldeles nyligen flyttat in vår verksamhet Oskarshamns Trafikskola i våra stora utbildningslokaler på Sörviksvägen 8. Det gör att vi samlar all kompetens i samma hus, även utbildningar för olika körkortsbehörigheter, säger vd Magnus Axelsson.

TM Utbildning har ett brett ­utbud av olika utbildningar och kurser. Med bra lokalkännedom, engagerad personal och goda kundrelationer har företaget blivit synonymt med tryggt, familjärt och personligt. En av alla nöjda kunder är Jimmy Wennerström, avdelningschef El på Bravida Oskarshamn. 

– Jag använder mig av TM Utbildning regelbundet för att utbilda mina elektriker. TM har både bra koll och en personlig service, och gör utbildningsplaner som är anpassade för Bravida. Kort sagt underlättar de mitt arbete på ett bra sätt och är väldigt smidiga att ha och göra med, säger han.

Utbildningen Fallskydd med räddning utförs inne i övningsanläggningen.

 

Yrkeskunskap

Flertalet av kurserna och utbildningarna leds av personer som är eller har varit yrkesverksamma inom det de lär ut. Exempelvis hålls kurserna inom hjärt- och lungräddning av ambulans­personal och sjuksköterskor. Utbildningen Fallskydd med räddning, som TM Utbildning är ensamma om, leds av personer från räddningstjänsten. 

– Med andra ord vet ­instruktörerna vad de pratar om. På så vis är utbildningarna anpassade efter verklig­heten. Tillgången till vår stora övnings­anläggning är också en stor fördel, säger Magnus Axelsson, som själv är ambulanssjuksköterska i grunden.

Just nu har TM Utbildning runt 25 utbildningar, men finns det önskemål om andra sorters utbildningar går det i många fall att lösa. Även online­kurser och utbildningar med VR (Virtual ­Reality) erbjuds. 

– Vi anpassar oss efter kundens ­behov. Det finns möjlighet till automatisk påminnelse när yrkesbevis behöver förnyas. Vi har koll på vad som krävs utbildningsmässigt inom olika yrken. Boka gärna ett möte så pratar vi mera, säger koordinator Freja Engström. 

Läs mer om utbudet på ­
www.tmutbildning.se. I alla utbildningar och kurser ingår lunch och fika på Restaurang Badholmen.

Text: Kristin Wennerström, Foto: Cornelia Höglind