Säkrade stort vitvaruavtal

272 vitvaror – i totalt 83 lägenheter. I maj var det minst sagt fullt upp för Electrolux Home i Oskarshamn.

Splitternya kylar, frysar, spisar med glashäll och spisfläktar i mängder. Alla hyresgäster i det röda höghuset i Kristineberg fick förra månaden nya vitvaror. En efterlängtad satsning av det kommunala bostadsbolaget Byggebo.
– Vi har en filosofi att byta alla vitvaror på en gång i ungefär ett eller två hyreshus om året. På så vis nollställer vi det aktuella huset med nya vitvaror. Eftersom det är ett så pass omfattande byte med stora volymer, köper vi in tjänsten utifrån, säger Fredrik Larsen, teknisk chef på Byggebo.

Muhammet Bektas och Lars Johansson hoppade in extra för installationen av alla 272 vitvaror.

Muhammet Bektas och Lars Johansson hoppade in extra för installationen av alla 272 vitvaror.

Ett trepartsavtal har upprättats gällande vitvaror mellan Byggebo, inköpscentralen HBV och Electrolux Home. I avtalet med HBV är det vitvaror från märket Electrolux som gäller. Efter en upphandling var det Electrolux Home som hade det mest fördelaktiga anbudet och sedan fick det ärofyllda uppdraget att installera produkterna i Kristineberg.
– Väldigt roligt tycker vi förstås. Det är ett hus som till största delen består av äldre personer eftersom det är ett seniorboende, så de har blivit många trevliga pratstunder under installationerna, säger Mikael Johansson på Electrolux Home.
Uppdraget är av det annorlunda slaget för butiken, som i vanliga fall monterar vitvaror och kök hos privatpersoner och mindre fastighetsägare. Dessutom säljer de kök och köksinredning på Köpmangatan 6. Senast de levererade en så stor mängd vitvaror på en gång, var för två år sedan.
– Även då var det för Byggebo, runt 30 lägenheter. Det är kul att Byggebo satsar på produkter av en sådan hög kvalitet, säger Mikael Johansson.
Det tog Electrolux Home totalt nio dagar att installera vitvarorna, alltså runt 30 vitvaror om dagen.
– Vi var fyra stycken inklusive mig själv. Fick till och med engagera min pappa Lars Johansson för att projektet var så stort, säger Mikael Johansson.

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Albert Chalmers

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.