Välkomnar nya utbildningar

En helt ny förberedande utbildning med fokus på det svenska språket inom vård och omsorg. Dessutom en ny inriktning, IT, på Allmän kurs.

Lärarna Kjell Robertsson och Lena Thelaus ska hålla i de nya utbildningarna på Oskarshamns Folkhögskola, berättar tf rektor Elenor Håkansson (i mitten).

Utbudet på Oskarshamns Folkhögskola utökas inför höstterminen.
– Det känns riktigt spännande att kunna erbjuda en helt ny utbildning i samarbete med Komvux. Utbildning inom vård och omsorg för nya svenskar kan vara ett viktigt steg in på arbetsmarknaden. Man behöver kunna hantera svenska språket inriktat på vårdområdet väl för att kunna tillgodogöra sig utbildningen på Komvux Vård- och omsorgsprogram. Vår kurs blir en förberedelse för sådana studier, säger Elenor Håkansson, tillförordnad rektor på Oskarshamns Folkhögskola.
Sista ansökningsdag är 1 maj, likaså för Allmän kurs som i höst får ytterligare en inriktning; IT, förutom de tidigare inriktningarna bild, musik samt livs- och omvärldskunskap.
IT-ansvarige Kjell Robertsson kommer att hålla i den och lära ut bland annat webbprogrammering, databashantering och IT-samordning och nätverk.
– Vill man läsa in sin grundläggande behörighet och samtidigt är intresserad av datorer och IT – då är denna utbildning perfekt. Undervisningen på Allmän kurs sker i små grupper och vi plockar ihop ett individuellt schema beroende på bakgrundskunskaper, säger Elenor Håkansson.

Text: Kristin Ekstrand
Foto: Albert Chalmers

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.