Laddade för ny nattlig succé

Förra årets efterlängtade återkomst blev en formidabel succé. Nu laddar Oskarshamn återigen för Kulturnatten 2.0 som arrangeras den 9 november.

– Det finns ett uppdämt behov av den här sortens evenemang, konstaterar Johanna Asp.
De marschallupplysta gång­ stråken mellan de olika aktivitets­- och mötesplatserna under förra årets Kulturnatten 2.0 kantades av intresserade besökare. Likaså noterades cirka 9 000 passager genom Kulturhusets entré under kvällen. Stärkta av framgången satsar projektgruppen på att återupp­repa succén med ett ännu bättre och bredare program.
– Vi riktar oss mot alla tänkba­ra målgrupper. Alla ska känna sig inbjudna och välkomna till Kultur­natten 2.0, säger Emelie König från kulturförvaltning som håller i för­beredelserna tillsammans med Johan­na Asp från Attraktiva Oskarshamn samt kulturchef Peter O Ekberg.

Kulturchef Peter O Ekberg, Emelie König, kultur- förvaltningen, och Johanna Asp, Attraktiva Oskarshamn, är laddade inför den populära Kulturnatten 2.0.

Hittills är drygt 50 olika program­ punkter inbokade. Det omfattar allt från konserter med det kända punk­bandet Asta Kasks sångare Bonni Pontén på Bakgårdens bistro samt rockbandet Grande Royale på Aidis till en rad olika barnaktiviteter på Kulturhuset, Musikskolans program ”Hits for Kids” på Flanaden, föreställning med folkhögskolans elever i Oskarshamns kyrka, ett stort showprogram med Oscarsgymnasiets ES­elever på Forum och mycket, mycket mer.
– Vi känner oss väldigt nöjda och förhoppningsfulla med det omfattande program som vi har fått ihop. Merparten av de som medverkade förra året är tillbaka igen och nya har hört av sig och vill vara med på något sätt. Det blir sju välfyllda timmar med olika typer av aktiviteter och underhållning, framhåller Johanna Asp.
Att Kulturnatten 2.0 har fått ett ordent­ligt genomslag råder inga som helst tvivel om. Kulturchef Peter O Ekberg, som själv kommer att uppträda under kvällen med ett nytt lokalt band på Torget Kök & Bar, ser hela evenemanget som ytterligare ett led i att öka Oskarshamns attraktionskraft.
– Nu är kranarna öppna. Det finns en stor efterfrågan på kulturevene­mang som vi tillsammans med andra aktörer kan tillgodose. Upplevelser kan man aldrig få för mycket av, säger han.

Text: Mikael Bergkvist
Foto: Curt-Robert Lindqvist

Några programpunkter under Kulturnatten 2.0

  • Varieté Vagant – Barnunderhållning i konsthallen med jonglering, musik och magi
  • Bonni Pontén – Frontpersonen från kultbandet Asta Kask kör ett akustiskt gig på Bakgårdens bistro
  • Värm dig med ärtsoppa vid Döderhultarns plats
  • Rockig radiomusik från 50-talet med länsmusiken i Konsthallen
  • Njut till tonerna av Bluesettes i före detta Församlingshemmet
  • Joyvoice svänger loss på Flanaden

www.oskarshamn.se och www.oskarshamn.com finns hela programmet samt interaktiv karta med vägledning till de olika programpunkterna.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.